Skip to content

Veckobrev v. 37 – Koh Lanta

Veckobrev v. 37 – Koh Lanta

Hejsan!

Det är en härlig känsla att se ett helt gäng av peppade elever stå på startlinjen och vara sugna på att anta utmaningen med Lantajoggen. Alla kämpade väl och tog sig i mål där det var gott med banan och dryck. Bra kämpat liten som stor! Vi lämnade den insamlade springslanten till Lanta Animal Welfare, som gör ett fantastiskt arbete på ön med att ta hand om sjuka och skadade hemlösa djur. Nästa vecka startar vi vårt tema Earth Heros och år 1-9  åker till regnskogen. Vi kommer bl.a. att besöka en grotta och ett mindre vattenfall. Fsk och Fsk-klass stannar kvar i skolan och arbetar vidare med sina djur.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan och förskoleklass rum Loma

I veckan har vi fortsatt med geometrin och byggt olika triangelkatter. Vi har också dokumenterat vilka olika geometriska former vi hittade i vår närmiljö. Loomagänget  har följt utvecklingen från frö till planta. Vi har planterat om vattenmelonskott och papayaskott i nya krukor. Vi har haft olika mattekluringar med vår stora tärning då vi byggt olika meningar utifrån en bild, skapat mönster, ritat geometriska former på varandras ryggar och parat ihop olika mönster. Vi har lekt lekar tillsammans med åk 1-3 och haft gemensam sångsamling där vi sjungit på thai. Vi avslutade veckan med pooldag.

År 1-3 rum Gåbb

Ännu en fantastisk vecka till ända med härliga barn! Den här veckan inledde vi med att sammanfatta och skriva om det avklarade valet, där vi har tränat olika begrepp som riksdag, regering, statsminister, rösta, demokrati osv. Vi har även haft vårt första klassråd med ordförande, sekreterare och protokoll. Vi har vi tränat dagarna och dagarnas färger på thaispråket och vi har utökat vår Thailandsbok med en text om den uppskattade Lantajoggen. I engelskan har vi arbetat med “Farm-animals” och eleverna har tränat dialog “On the farm”.I matten fortsätter vi träna positionssystemet och problemlösning men vi har också undersökt tallinjen och byggt mönster med snäckor och på papper. Vi har analyserat hur man bygger upp en berättelse med hjälp av “Berättelse-ansiktet”.Vi har studerat en instruktion för en lek “Blinkleken” som vi sedan tränade på att förklara och så klart lekte tillsammans med förskolan/förskoleklassen, ett härligt möte! Vi har även lärt oss flera ackord på Ukulelen så nu kan vi börja spela sånger tillsammans, med ett underbart engagemang.

År 4-5 rum Hua Hin

Den här veckan har skrivglädjen verkligen infunnit sig i gruppen och arbetet med kapitel-berättelserna börjar ta form. I vår gemensamma bokcirkel läser vi boken Hester Hill av Kristina Olsson, alla läser samma berättelse vilket gör att vi  kan ha intressanta boksamtal om inre bilder och saker som står mellan raderna. Boken är spännande och läs-stunderna ser vi alla fram emot under dagen. Varje vecka kommer jag att lägga upp veckans engelskaglosorwww.glosor.eu under användarnamnet 123Potatismos. På samma sida hittar ni även thailändska ord och fraser som vi använder i thaiundervisningen framöver. Dessa hittar ni under användarnamnet Iceyn.

År 6-9 rum Bangkok

Vi har nu dragit igång med thaispråket och eleverna har fått testa uppgifterna på www.glosor.eu,  bilspelet var mest uppskattat och en hel del skratt och tjut ljöd i klassrummet. Vi har blivit färdiga med HLR-delen och vi är nu uppdaterade kring hur vi ska agera vid en nödsituation.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2019.

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag!