Skip to content

Veckobrev v. 3 – Koh Lanta

Välkomna till Sanuk och en ny spännande termin. Det är så härligt att vara igång igen. Det händer saker hela tiden och skolgården är full av aktiviteter. Det är en glad och trevlig stämning och vi arbetar flitigt med vårt RAR-tänk. ( Respekt för andra, Ansvar för sina handlingar och Respekt för sig själv) Det tänket går som en röd tråd i vårt arbete här på Sanuk, både i förskolan och i skolan.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

 

Förskolan rum Loma och Chang

Den här veckan har vi haft gemensamma sångsamlingar för att lära känna varandra. Vi har sjungit om färger, djur och frukter på thai och engelska. Veckans thaitema var frukter och vi har upptäckt thailändska frukter med våra sinnen. Vi målade av frukterna med oljekritor/akvarellkritor och vattenfärg. I våra grupper har vi också varit nere på stranden och lekt lekar samt haft Röris och badat i poolen.

 

Barnklubben i poolhuset

Nu har även barnklubben i poolhuset kommit igång. Våra barn älskar att lyssna på flanosagor och att sjunga på svenska och på thai. Idag har vi haft en härlig fm på stranden med lek.

 

Förskoleklass rum Nåck och Tao

Tao betyder sköldpadda. Vi har pratat om olika arter av sköldpaddor, storlekar och var dom lever. Vi tränar thailändska siffror, veckodagar, frukter och färger. Vi lyssnar på språkljud och rimmar. Vi spelar mattespel och följer olika mönster.

Nåck har den här veckan haft språklek och arbetat med bokstavsljud. Vi har haft mattelek och sorterat och arbetat med mönster. Under veckan har vi också lärt oss mer om elefanter och ritat mandalaelefanter. Både Tao och Nåck har haft idrott på stranden, badat och varit i Templet där vi lärde oss mer om munkarnas liv.

 

År 1-2-3-4  rum rum Gåbb, Boo, Ching Chok, Ling, Phuket och Rayon

1-4:an är en härligt stor grupp och alla nya och “gamla” elever har börjat lära känna varandra och också kommit igång med arbetet i klassrummen bra. Vi har haft vår första idrott på stranden där vi gjorde stafettlekar och i poolen där vi hade lite simundervisning och även lite lek. I fredags började vi arbeta med POW (peak of the week) som är en variant på Grej of the day. Varje fredag får eleverna tre ledtrådar som ska leda till ett ord med Thailandstema. På måndagen avslöjas svaret och sedan jobbar vi med ämnet under veckan. Denna veckan har vi jobbat med elefanten. Nästa vecka är ledtrådarna överlevare, storfisare och la cucaracha.

 

År 4-5-6  rum Hua Hin, Krabi och Chiang Mai

Nu är alla klassrum fyllda till bredden med fina elever. Härligt! Alla har haft idrott på stranden och några har haft massage i Stensalan. Vi har lärt känna nya kompisar och de gamla är tillbaka och alla jobbar duktigt med sina planeringar. Det är fin stämning i klassrummen.

Eleverna har haft många lära känna lekar och övningar både i klassrummet och på idrotten.

 

År 6-9  med Sofia Distans rum Bangkok, Trang och Surathani

Äntligen är vi igång med vårterminen och som vi har längtat efter alla nya (och gamla) elever. Planering för veckan har gjorts och eleverna är i full gång med att arbeta, här lyser flitens lampa. För att lära känna alla lite bättre körde vi en namnlek på onsdagssamlingen. De gällde att snabbt kunna varandras namn och det blev många skratt när det blev fel.

 

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2019.

 

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag 🙂

personalen på Sanuk