Skip to content

Veckobrev v. 21 – Koh Lanta

Veckobrev v. 21 – Koh Lanta

Kunskapen flödar på skolan och alla känner att vi lärt oss många nya saker under vårt tema miljö/hav. Vi avslutade temat med en redovisning för föräldrarna. Vi samlades runt vår stora tavla som föreställer havet i genomskärning. Det har varit så roligt och lärorikt. Vi fortsätter att medvetet utveckla vårt miljöarbete på skolan.  

Årets skolavslutning  på Sanuk äger rum i skolans sala torsdag 30 maj kl.13.00. Vi avslutar den med ett gemensamt fika på skolan. På kvällen träffas alla som vill för en sista middag tillsammans.  

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand, vi finns nu också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder, veckobrev och annan matnyttig information https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan med barnklubb i rum Loma

I veckan har vi lekt, byggt kojor, byggt halsband och fortsatt med collageskapande. Vi har skrivit dikter tillsammans som ska läsas på skolavslutningen. Loomagänget avslutade sitt tema arbete om havet med ett gemensamt vernissage. Vi har lekt biltvätten ute med vatten och skum och nu är samtliga bilar tvättade. Inne på Looma har vi läst sagor och även byggt med lego. En harmonisk och lekfull vecka på Looma.

År 1-3 i rum Gåbb   

Förutom att skriva och förbereda havsredovisningen har vi arbetat praktiskt med att bygga modeller av landskap. Då klassen är lite mindre nu har vi arbetat tillsammans med de äldre eleverna på skolan till stor del, och det har varit väldigt roligt och lärorikt för oss alla.

År 4-5 i rum Hua Hin

Repetition är lärandets moder heter det ju. Så sagt och gjort vi har repeterat Sveriges geografi med diskussioner, fakta, karta och till slut onlineträning. Jättekul tyckte eleverna för du tränar bara för dig själv och blir säkrare. Vidare har vi checkat av vår läsförståelse och den ser bra ut. När vi ändå var igång så tog vi en hel del grammatik på samma gång. Kanonbra!

Vi har tränat på vår redovisning om temat Hav och miljö. Det blir enklare för varje gång.

Denna veckan bestod  idrottslektionerna av att samla material på stranden till våra drömfångare och en lektion av hälsa i klassrummet. På hälsalektionen fick vi besök av en “stökig tonåring” som visade hur vi inte skulle äta frukost och efter det tog vi reda på hur vi kan komplettera vår egen frukost så den blir bra enligt kostcirkeln. Alla var jätteduktiga på att komplettera sin egen frukost för att få mer vitaminer och mineraler. Fråga gärna hemma vad eleverna satt ihop för bra frukostar.

Vi kommer nästa vecka att städa klassrummet. Snälla skicka med en väska att ta hem saker i.

engelska glosor ligger på glosor.eu med inloggning: 123potatismos (sista glosorna nu v.21)

År 6-9  med Sofia Distans i rum Bangkok

Sista dag för inlämning är på måndag den 27 maj, för att Sofia Distans ska hinna bedöma alla uppgifter till betygsättningen. Efter det kommer vi att fokusera på att bekanta oss med frisläppta nationella prov för årskurs 6 och 9, en spännande, intressant och rolig förberedelse inför nästa år. Vi har tillverkat drömfångare ihop med de andra klasserna. Drömfångarna gjordes av återbruksmterial därför har vi samlat drivved på stranden.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2020.

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på måndag

personalen på Sanuk