Skip to content

Veckobrev v. 20 – Koh Lanta

Veckobrev v. 20 – Koh Lanta

Vi är inte så många kvar på skolan men här händer det fortfarande roliga och intressanta saker varje dag. Höjdpunkten den här veckan var vår gemensamma skolutflykt till Koh Haa där vi snorklade och lärde oss ännu mer om havet. Korallrev och fiskar studerades. Vi hade en härlig dag tillsammans och vi kom tillbaka trötta och lyckliga. Vi ska redovisa vårt miljö/havtema på torsdag på Storsamling men innan dess ska vi hinna med fler spännande besök. Välkomna på torsdag 8.30!

Här är länken till Children of the Forest-albumet med många bilder både från besöket i veckan och från dagen i mars, då vi tillsammans samlade in de pengar som gjorde besöket möjligt:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/nggallery/lanta-2018-2019/children-of-the-forest-dagen-2018-lanta-1

Årets skolavslutning  på Sanuk äger rum i skolans sala torsdag 30 maj kl.13.00. Vi avslutar den med ett gemensamt fika på skolan. På kvällen träffas alla som vill för en sista middag tillsammans.  

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand, vi finns nu också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder, veckobrev och annan matnyttig information https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan med barnklubb i rum Loma

Vi startade upp veckan med en väljardag när de äldsta eleverna var iväg på skolresa inom thaitemat miljö och havet. Vi byggde en jättestor koja där vi fikade med muffins och kakor enligt Loomabarnens önskemål. Efter collageskapande och målning åt vi favoriträtten spagetti och köttfärssås. En härlig dag efter barnens önskemål och val! I veckan har vi varit på stranden då vi byggde slott och lagade geggamoja kakor. Vi har upptäckt och undersökt krabbor och haft dem i handen. Haft gemensam sångsamling med skolan och badat i poolen.

År 1-3 i rum Gåbb

Vi har så klart följt upp vår fantastiska skolresa med fortsatt forskning om havets djur. Vi har tränat sommarsånger med ackordspel i rundgång på gitarr. En dag gick vi ner till stranden och hämtade en eremitkräfta och några krabbor som vi skapade en vacker miljö till i klassrummet. Det gav oss möjlighet att studera dem lite närmare. Sen gav vi dem så klart friheten tillbaka i sin rätta miljö på stranden. En härlig vecka som vanligt.

År 4-5 i rum Hua Hin

Vi rivstartade veckan med skolresa som bestod av snorkling vid Koh haa Vi jobbar nu vidare med temat “Hav och miljö” och studerar vilka fiskar vi såg, forskar och målar. Härligt engagemang!

Under veckan har vi haft ett par tillfällen då vi har testat hur det känns  att ha muntliga Nationella prov i engelska och svenska, vilket har gått väldigt bra och eleverna tycker det är kul. Vi kommer att ha fler tillfällen av detta innan skolavslutningen. I musiken har det både blivit skapande av nya texter till redan befintlig låt och instrumentkännedom. Vi tränar naturligtvis sång och musik inför vår skolavslutning.

Den texten vi jobbar med nu i svenskan är instruerande text. Vi skriver om recept och lär oss hur vi ska skriva recept så att andra förstår. Tror också att en del testar recepten hemma.

Tack till er som redan haft utvecklingssamtalet  och välkomna till er som har det nästa vecka. Toppen att få stämma av vad vi gjort denna termin och hur vi går vidare. Nästa vecka blir det de sista engelska glosorna för terminen.

engelska glosor ligger på glosor.eu med inloggning: 123potatismos

År 6-9  med Sofia Distans i rum Bangkok

Vi närmar oss deadline för inlämningsuppgifterna för Sofia Distans-eleverna vilket betyder att vi alla jobbar på i hög takt för att bli färdiga. Det analyseras musikvideo, räknas matematik, görs ph-experiment och bakas pizza. Utöver detta har vi fortsatt med vår fina tavla om miljö där vi nu har lagt dit plastskräp som vi hittat på stranden, för att illustrera hur nedskräpningen påverkar oss alla. Sista dag för inlämning är den 27 maj, för att Sofia Distans ska hinna bedöma alla uppgifter till betygsättningen. Efter det kommer vi att fokusera på att bekanta oss med frisläppta nationella prov för årskurs 9, en spännande, intressant och rolig förberedelse inför nästa år.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2020.

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på måndag

personalen på Sanuk