Skip to content

Veckobrev v. 19 – Koh Lanta

Veckobrev v. 19 – Koh Lanta

Besök av dykare, värdar för Children of the Forest i två dagar och clean up med Trash Hero på Klong Dao-jag vet inte om vi kan kalla det lågsäsong längre, snarare full fart framåt! Att ta emot och få uppleva gemenskapen och glädjen med barnen från COF är något obeskrivligt. De lärare och elever som var med för första gången sa efteråt att vi förstod att det skulle bli något speciellt men att det skulle vara en så känslomässig resa hade vi aldrig kunna föreställa oss. Jag får fortfarande rysningar när jag tänker på vår sångsamling där vi sjöng svenska och thailändska låtar ihop eller på stranden när vi badade i vågorna och höll varandras händer. Vi är alla tacksamma över att få uppleva de här dagarna. Ett STORT OCH VARMT TACK till alla som varit med och bidragit till att göra detta möjligt.

Här är länken till Children of the Forest-albumet med många bilder både från besöket i veckan och från dagen i mars, då vi tillsammans samlade in de pengar som gjorde besöket möjligt:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/nggallery/lanta-2018-2019/children-of-the-forest-dagen-2018-lanta-1

Årets skolavslutning  på Sanuk äger rum i skolans sala torsdag 30 maj kl.13.00. Vi avslutar den med ett gemensamt fika på skolan. På kvällen träffas alla som vill för en sista middag på stranden. Jag vet att många är sugna på att ha en eldshow så passa på ni som inte har provat dock avstår rektorn av säkerhetsskäl!!!  

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand, vi finns nu också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder, veckobrev och annan matnyttig information https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan med barnklubb i rum Loma

Vilken fantastisk spännande vecka med besök från Children of the forest. De yngsta barnen på skolan fick en jättefin kontakt med de thailändska barnen då de möttes via leken och sandskapandet. Gemensam sångsamling på thai och svenska stärkte både språk och band. Vi har även bakat en ny play-doo deg, lekt med ballonger, lego och byggt tågbana. Vi avslutade veckan med bad.

År 1-3 i rum Gåbb

Vi har jobbat en hel del tillsammans med övriga skolan och vi  har tittat på kartan och börjat bygga ett litet samhälle. Vi har forskat om havets djur och arbetat duktigt med arbetsschemat. En både intensiv och lugn härlig vecka!

År 4-5 i rum Hua Hin

Här forskas det för fullt om havets djur och alla målar sina djur så flitigt och vackert. Vi har avslutat vår berättande text, ÖN och den finns nu tillgänglig för läsning. Vi har verkligen njutit av att träffa alla barnen från Children of the Forest. Det var varit mycket skratt, lek och samvaro. Vi har efter att de har åkt hem tittat på bilder från de olika aktiviteterna, diskuterat och sammanställt det skriftligt.

På en av idrottslektionerna denna vecka fick eleverna lära sig om dykutrustning och prova på att andas genom en regulator under vattnet . Alla var modiga och vågade prova. Den andra lektionen blev det det en annorlunda tappning av brännboll med plötsliga stopp där olika övningar skulle utföras.

engelska glosor ligger på glosor.eu med inloggning: 123potatismos


År 6-9  med Sofia Distans i rum Bangkok

Matteprov har stått på schemat denna vecka och eleverna har räknat så det har stått härliga till. En del är nu färdiga med all matte för denna termin och kan rikta in sig på andra ämnen. Bland annat ska vi arbeta med området “Livets kemi”.

 

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2020.

 

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på måndag

personalen på Sanuk