Veckobrev v. 18 – Koh Lanta

Vårt tema havet fortsatte den här veckan med Korallrevet. Vi fick besök av Michaela från Kon-tiki och Jennifer från Lanta Diver som berättade om ett projekt de deltagit i där man försöker bygga upp nya korallrev. Vi var så fascinerade av allt de berättade och lärde oss. Tack!

Våra vänner från Children of the Forest är nu på väg mot Koh Lanta och vi har förberett oss för deras besök här på Sanuk. Eleverna har tillverkat en gåva till var och en av våra gäster. Vi har tränat på bra fraser på thai som vi kan använda då vi ska knyta kontakt med våra nya vänner och hur kan man göra det? Hur är vi en bra värd? Vi får besök tisdag och onsdag nästa vecka (v.19). På tisdag kommer de till skolan ca 9.00 och vi ska först lära känna varandra innan vi går ner till stranden. Där kommer vi att ha olika aktiviteter och ALLA föräldrar är välkomna att delta. Ju fler desto roligare! På onsdagen kommer de ca13.00  till oss och vi ska då även ge över alla de gåvor som samlats in under året. Varmt välkomna att delta.

Årets skolavslutning  på Sanuk äger rum i skolans sala torsdag 30 maj kl.13.00. Vi avslutar den med ett gemensamt fika på skolan. På kvällen träffas alla som vill för en sista middag på stranden. Jag vet att många är sugna på att ha en eldshow så passa på ni som inte har provat dock avstår rektorn av säkerhetsskäl!!!  

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand, vi finns nu också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder, veckobrev och annan matnyttig information https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan med barnklubb i rum Looma

Loomagänget har skapat hav och fiskar till vårt havstema. Barnen blev inspirerade av besöket där vi fick lära oss om koraller. Barnen lekte med snäckor och koraller och vi reflekterade tillsammans om vattendjur och havet. Vi inspirerades av böcker och lärde oss om olika fiskar som lever på olika djur. Vi har samarbetat med åk 1-3 kring temat och gästat varandra. Vi har också komposterat tillsammans med de äldsta eleverna på skolan och haft gemensamma sångsamlingar i Salan. Vi avslutade veckan med poolbad lek, sångsamling om fiskar och hav med åk 1-3.

År 1-3 i rum Gåbb

Vi har haft en härlig vecka med havstema. Vi har tittat på film om havet, målat hav och korall, sjungit och rappat havssånger och fått havsfeeling. Vi har tränat thaispråket; övat på djur och tittat på var Thailand ligger på kartan och färglagt flaggan. Vi har också badat och tränat simning och så klart… arbetat på bra med våra arbetsscheman!

År 4-5 i rum Hua Hin

Äntligen är det dags med vårterminens tema. I Hua Hin har vi redan tittat på film om plasten i havet och diskuterat vad alla kände och tyckte om det. Mycket kloka funderingar vädrades bland eleverna. Vi har även sett en film om “plasten i vår vardag”, anteckningar fördes och alla var aktiva i att återberätta vad de sett. Vi har också börjat nosa på Näringspyramiden i havet och vilka djur och växter som ingår där samt funderat på om något djur eller växt försvinner helt vad händer då?  Forskningen har påbörjats om havsdjur. Väldigt spännande!

På engelskan har vi läst om delfiner, spelat bingo med engelska ord om hav och fiskar, vilket är så kul!

engelska glosor ligger på glosor.eu med inloggning: 123potatismos

År 6-9  med Sofia Distans i rum Bangkok

I måndags påbörjade vi vårt tema-arbete på riktigt. Vi såg filmer om nedskräpningen i havet och diskuterade konsekvenserna av detta. Vi undersökte varför det är fint på våra stränder när det är högsäsong och varför det blir skräpigt på lågsäsongen, mycket intressant. Denna vecka har vi varit ansvarig för komposten. Först fick vi en introduktion av rektor Lola för att sedan själva undervisa eleverna i förskolan om hur man komposterar.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2019.

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på måndag

personalen på Sanuk