Skip to content

Veckobrev v. 17 – Koh Lanta

Veckobrev v. 17 – Koh Lanta

Vi har nu startat upp del två av vårt miljötema. Den här gången fokuserar vi oss på havet och vad som finns i det, både det som ska vara där och tyvärr det som vi inte vill ha där. Fråga eleverna vad de gör i temat och låt dem berätta. Det kan bli många givande samtal runt bordet. Påminner igen om att det är varmt!! Drick mycket och skicka med en extra vätskeersättning till idrottspassen.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand, vi finns nu också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder, veckobrev och annan matnyttig information https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan med barnklubb i rum Loma

Förskolan har fokuserat på lek och aktivitetsstationer där barnen själva får ha inflytande över verksamheten. Vi har gjort ett åldersdiagram över gruppen, spelat mattespel och ritat självporträtt.

Mitt i veckan åkte vi på thaitema till templet i Saladan. Barnen har lekt lekar som sjukhuslek och reselek. Vi avslutade veckan med poolbad och gemensam sångsamling med åk 1-3.

År 1-3 i rum Gåbb

Den här veckan har vi arbetat på med våra individuella arbetsscheman. Det var roligt och uppskattat att åka till templet där vi tog reda på vilken dag vi är födda på och samtidigt vilken Buddha som hör till den dagen. Vi har också skrivit och pratat om vad vi gjort på påsklovet. Vi har varit tillsammans med förskolan, sjungit och pysslat halsband som vi ska ge till barnen från Children of the forest.

Som start på vårt havstema har tittat på film och diskuterat vattentillgången på jorden och vad vi behöver vatten till. Med andra ord en härlig vecka!

År 4-5 i rum Hua Hin

Grammatik står på schemat denna vecka. Vi ser på grammatikbolaget, diskuterar samt skriver. Det blir ett stort engagemang. Vi läser en bok både enskilt och tillsammans i klassen “F som i sämst”. Där får vi lov att stanna upp ibland och diskutera vad som  händer i boken, samt att vi har högläsning av fröken då och då. Stormaktstiden börjar lida mot sitt slut och oj vad vi har lärt oss mycket om just den tiden i vår historia. Att förstå historien är ju toppen för då förstår vi vår tid mycket bättre.

Det blev ett blött vattengympapass i poolen på en av idrottslektionerna där alla kämpade så otroligt bra. Under tiden åkte några av våra elever  till templet och och träffade munkarna. Innan hade vi tagit reda på vilken Buddha som representerar den dagen vi föddes. Personligheterna som vi anses ha stämmer ganska bra.

I klassrummet har vi börjat prata om puberteten lite grand, det börjar bli dags att använda lite deodorant för en del. Det är mycket varmt nu och vi svettas ganska mycket. Kanon om du som förälder kan ta ett snack med ditt barn om just detta.

engelska glosor ligger på glosor.eu med inloggning: 123potatismos

År 6-9  med Sofia Distans i rum Bangkok

På idrotten har vi kört på med lagsporter; volleyboll, doppboll och fotboll. Vilken kämparglöd och laganda alla har visat. I klassrummet har det varit full aktivitet med programmering, short stories, orkesterns instrument och textilslöjd. Nu när det inte är så många veckor kvar arbetar alla på för att hinna slutföra alla arbeten i tid.


Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2019.

 

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på måndag

personalen på Sanuk