Skip to content

Veckobrev v. 15 – Koh Lanta

Veckobrev v. 15 – Koh Lanta

Ja nu drar det ihop sig till Påsk hemma i Sverige, många går på lov och det gör vi här på Sanuk också men här brukar vi ibland kalla det för Songkranlov. Det Thailändska nyåret står för dörren och vi förbereder oss för en blöt och lekfull fest på lördag, det blir svårt att hålla sig torr. På samlingen har vi fått höra om traditioner och myter runt denna högtid, fråga era barn så berättar dom mer. Ha ett bra lov och vi ses måndag v.17 klockan 08.30 som vanligt.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och vi finns nu också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder och även annan matnyttig information https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan med barnklubb samt Förskoleklass i rum Loma

Vi har haft pojor och batik som thaitema och reflekterat med bilder och text i våra thaiböcker. Vi har spelat ukulele och jobbat med analog programmering. Tillsammans skapade vi en play-doh lera och jobbade samtidigt med matematik och svenska när vi mätte och läste recept. Vi avslutade veckan med lek i poolen.

År 1-3 rum Gåbb

Vi har simtränat och den stora utmaningen var “Vem kan flyta i en minut”. Alla kämpade på och klarade sig bra. Det har varit mycket musik och många som vill sjunga. Tillsammans lyfter vi musiken och lär oss nya sånger hela tiden. Vi har pojjat på stranden och flera av rasterna har Salan varit full av pojjande elever. Bra träning för alla.

År 4-5-6  rum Hua Hin och Chiang Mai

Vi har samarbetat mycket mellan grupperna under veckan och det har varit en mycket blandad kompott med bla engelska, medeltid, ljus och Ö-skrivning. På idrotten i torsdags var det doppboll som uppvärmning och sen volleybollträning med teknik och matchspel.

År 6-9  med Sofia Distans i rum Bangkok

Vi har haft en-till-en undervisning med fördjupning inom olika ämnesområden med oss alla tre lärare som arbetar med högstadiet. Det har gjort undervisningen effektiv och vi har betat av många uppgifter i framför allt spanska, musik och teknik, men även andra ämnen. Eleverna får mycket individuellt stöd och känner verkligen att lärarna bryr sig om dem och dessutom har roligt tillsammans med dem, de har jobbat väldigt bra och målmedvetet, vilket så klart leder till goda resultat.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2019.

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och Sawadee pii mai! Ses på måndag v.17

personalen på Sanuk