Skip to content

Veckobrev v. 10 – Koh Lanta

Veckobrev v. 10 – Koh Lanta

Torsdagens Storsamling blev en stor härlig dansfest på stranden. Vår gästdansare Rebecca lockade med stor som liten att dansa med till afrikanska takter. Det var många som tog det där klivet ut ur sin komfortzon, grattis till er! När vi precis återhämtat oss var det dags för nästa äventyr. Vi var inbjudna av Lanta Laantafestivalen att vara med på invigningsparaden. Vi var ett härligt gäng elever, lärare och föräldrar som gick med i karnevalståget där vi sjöng våra Sanuksånger.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och vi finns nu också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder och även annan matnyttig information https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan rum Loma och Chang

Denna vecka är det många farväl och fina avskedstal till kompisar som åker tillbaka till Sverige. Men vi har också hunnit med att skapa vackra batikmålningar tillsammans med vår thailändska vän Sam. Vi har gjort solar, delfiner, hus och vackra mönster. King, innebandy och fotboll är populära aktiviteter som vi gör mycket.

Barnklubben i poolhuset

Barnen har fått spela ukuele. Vi spelar och sjunger tillsammans. På storsamlingen var vi på stranden och dansade afrodans med hela skolan. Vi avslutade veckan med vattengympa tillsammans med ”Jill”

Förskoleklass rum Nåck och Tao

Thaitema denna vecka blev ett besök på Lanta Animal Welfare där vi fick insikt i vilket viktigt arbete de gör för de sjuka och hemlösa djuren på ön. Vi fick leka med katterna och besökte också deras hundavdelning. Rörelse har det varit mycket av denna vecka. Idrott på stranden med lekar, poolbad och sedan ett pass med afrikansk dans. Språklek, mattespel och en hel del skrivande har vi också hunnit med.

År 1-3 rum Gåbb, Boo, Ching Chok, Ling

Alla barnen i 1-3 fick bada tillsammans på idrotten och det var glada miner och roliga lekar.  Veckans POW var palmen och vi har lärt oss mer om olika palmsorter. Vi har haft hand om skolans kompost och pratat sopsortering, återvinning och nedbrytare. Ett härligt blandat engagemang när vi ska varva löv med matrester och elefantbajs. Ledtrådarna till nästa veckas POW är: 5 gånger, matta och minaret.

År 4-5-6  rum Hua Hin, Krabi och Chiang Mai

Idrottslektionerna i 4-6:an blir härligt svettiga efter att ha genomfört dem på stranden, alla fick denna vecka prova på afrikansk dans, det är underbart att ha poolen i närheten och alltid kunna avsluta idrotten med ett dopp. Alla jobbar på med sina planeringar och är flitiga. Vi har också lärt oss mycket viktig fakta om kobran på en morgonsamling.

År 6-9  med Sofia Distans i rum Bangkok och Trang

Vi har arbetat med barns rätt till en identitet under onsdagssamlingen. Intressanta diskussioner fördes kring personnummer och vilka komplikationer som kan uppstå om man inte har ett personnummer. På rasterna har eleverna spelat King ihop med de yngre barnen, jättekul och se hur de samspelar med varandra.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2019.

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag 🙂

personalen på Sanuk