Skip to content

Veckbrev v. 35-Koh Lanta

Veckobrev v. 35 – Koh Lanta

Vilken härlig vecka vi har haft! Det sprudlar av energi på skolgården. Den här veckan har vi planterat frön och kärnor med jord från vår egen kompost och nu hoppas vi på god skörd så vi kan njuta av resultatet av vårt arbete med recycling. Terminens första Thaitema är klart, det handlade om Buddhismen. Vi förarbetade våra kunskaper utifrån våra olika skolmål sen åkte hela skolan och förskolan ner till Old Town och tittade på utställningen om Munkar. Vi provade även att sitta ner på munkarnas meditationsplats  och slutligen en genomgång av hur man ska uppträda i ett tempel. På torsdagens Storsamling visade eleverna vad de lärt sig genom att spela upp “Sagan om Buddha” och bjuda föräldrarna på en tipspromenad.

Nästa vecka ska vi till Lanta Animal Welfare på vårt Thaitema. De tar gärna emot tyger och tidningspapper till deras kattlådor. Så har ni något så skicka gärna med det.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Rum Loma Förskolan och förskoleklass

Lomaagänget har varit mycket inspirerade av Tempelbesöket i Old Town. Vi har skapat munkar i collageteknik och tecknat Buddha i meditation. I veckan blev vi inbjudna till åk 1-3 och fick se en dramaberättelse om Siddharta. Vi har reflekterat tillsammans utifrån teatern. Mitt i veckan planterade vi kärnor från banan, vattenmelon, papaya och lång gong. Vi använde vår egen kompostjord till planteringen. I förskoleklass har vi varit på bokstavsjakt och fortsatt med antal och begrepp. Vi har badat i poolen vid fler tillfällen.

Rum Gåbb Åk 1-3

Vi har den här veckan fortsatt vårt arbete om Buddhismen som utmynnade i ett drama och tipspromenad på torsdagens storsamling. Vilka duktiga skådespelare! Barnen har varit väldigt engagerade vilket också gjorde tisdagens tempelbesök mycket uppskattat. Vi har fortsatt att öva frukter på thai genom sång och bild. Vi har även fortsatt arbetet med frukt på engelskan och tränat dialog – i fruktaffären. Vi har undersökt matematikens historia och gjort egna talmönster. Vi har i NO börjat undersöka material, vad olika saker är gjorda av, varifrån de kommer och vad som händer när man har använt dem klart. Vi har också talat om skolans kompost som nu blivit fin jord och som vi under veckan sått våra frukters frön i.  

Rum Hua Hin Åk 4-5

Veckans SO-arbete har handlat om Buddismen, vi har både läst, skrivit och sett film om Buddhas liv och den åttafaldiga vägen. Förhör på kunskaperna hade vi också i form av ett Kahoot-quiz.

Förutom att utveckla våra kunskaper om stora tal och de fyra räknesätten på matten arbetar vi med att utveckla det logiska tänkandet genom att arbeta med ”Logix”. Logix är kluringar som tränar förmågan att se mönster och tänka logiskt, två mycket viktiga egenskaper inom alla matematiska områden. Eleverna verkade gilla att jobba med detta och klarade 50 minuter i full koncentration 🙂

Rum Bangkok Åk 6-9

Vi har kommit igång ordentligt med Canvas och en hel del uppgifter har skickats in och eleverna har även fått respons från lärarna på Sofia Distans. Vi har också börjat simningen och provat på HLR och livräddning.

Vi fortsätter med vår ständigt pågående insamling av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj.

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag!