Veckobrev v. 9 – Koh Lanta

Veckans stora händelse var så klart onsdagens insamling till förmån för Children of the Forest. Oj så roligt vi har haft när vi har förberett dagen och vilken succé insamlingen blev! Vi i skolan vill tacka alla duktiga elever, hjälpsamma föräldrar och generösa sponsorer-tillsammans kan vi förflytta berg och göra verklig skillnad för andra!

Förskola och förskoleklass rum Looma, Chang, Tao och Nåck.  

Vi på Chang har varit och grävt och lekt på stranden, haft kompismassage och förberett oss inför Children of the forest – dagen. Looma har promenerat runt  i närområdet och tittat på och lärt oss om olika andehus. Vi har också förberett oss inför children of the forest dagen.

Förskoleklasserna var till Mangroveträsket och planterade mangroveträd och tittade på apor. Vi målade också fiskar till fiskdammen till Children of the forest. På gymnastiken fick barnen bestämma lekar eftersom det var sista veckan för barnen på Tao.

Barnklubben

På barnklubben har vi målat fiskar till fiskdammen till Children of the forest. Vi har badat i poolen, lekt på stranden och haft yoga. På storsamlingen hade vi sångstund.

Åk 1-3 rum Gåbb, Boo, Ching Chok och Ling

Eleverna i Gåbb och Ling har lekt kramkull på stranden. I Ling slutar många elever den här veckan så eleverna har arbetat klart med sina planeringar och uppgifter. De har även förberett och gjort planscher inför Children of the forest. Gåbb har tränat mer på ng-ljudet och påbörjat ett arbete i svenskan då vi skriver PIXI-böcker. Vi har också fortsatt vår mycket spännande högläsning i boken Grimmen. Ching Chok har sjungit thailändska sånger efter bästa förmåga och övat på hur man hälsar på varandra. Vi har även arbetat med dagar, färger och siffror på thai. I BOO har eleverna tränat extra mycket denna vecka på olika individuella färdigheter inom svenska så som stavning, läsning, fakta och återberättande. Vi försöker också att högläsa så mycket som möjligt. Eleverna älskar att få gå in till Changbarnen och läsa för dem.

Idrott på måndagar och onsdagar. Kom ombytta och ta också med badkläder och handduk/sarong samt ombyte för skolan efter gympan.

Åk 3-4-5-6 rum Hua Hin, Surathani, Chiang Mai, Phuket och Rayong

Hua Hin: I vår klass har mycket fokus legat på att förbereda oss för den stora insamlingsdagen för Children of the forest och vilken dag det blev! Eftersom vi arbetar med kroppen just nu har vi börjat prata om kärlek. Vi håller på att avsluta Vasatiden med att göra ett släktträd över vasaätten och passade då på att prata om hur man såg på kärlek förr i tiden och hur den förändrats över tid. Påminner om multiplikationsläxa till torsdagar och engelska till fredagar.

Ranong: i vår  grupp har vi jobbat för fullt med att slutföra arbetet som hemskolorna har skickat med. Vår grupp slutar nu på fredag så vi har även hunnit med att göra lite roliga saker tillsammans för att ta var på den tid vi har ihop denna veckan. Ranong tackar för den här tiden avslutar nu sitt arbetet. Tack för fint samarbete och härliga dagar tillsammans.

Klassrum Surat Thani har välkomnat 3 nya elever denna vecka vilket medfört att vi har pratat om Sanuk som skola och vad den står för. Vi har hunnit med att prata och skriva om RAR som handlar om respekt mot sig själv och andra samt att ta ansvar för sina handlingar. Vi har också pratat om att ta ansvar för sitt skolarbete och att kunna förstå vad jag ska lära mig  och varför jag ska lära mig dessa saker i olika ämnen. Innan torsdagens lunch blev det skönsång i klassrummet då Sanuksången sjöngs för fulla muggar! Flera elever har i uppgift att se en engelsk serie som heter Goal, som handlar om en latinamerikansk kille som kommer till England för att bli fotbollsproffs. Rekommenderas att se för årskurs 4-6, i skolan eller hemma.

Phuket Jag var ju sjuk måndag och tisdag då delades klassen upp och fick vara inne i andra grupper med några av de andra lärarna och det fungerade väldigt bra. Tack till er elever som är så bra både på att jobba med skolarbetet och på att vara fina kompisar. Självklart har en del av veckan gått åt till för- och efterarbete när det gäller Children of the forest, som blev en mycket lyckad dag.

Idrott på tisdagar och torsdagar. Kom ombytta och ta också med badkläder och handduk/sarong samt ombyte för skolan efter gympan.

Åk 6-9 rum Trang, Bangkok och Krabi

Eleverna jobbar på väldigt flitigt med sina olika ämnesplaneringar. Vi har också sett ett stort engagemang från alla i samband med planeringen och genomförandet av de roliga och spännande aktiviteterna spökhus och Lanta Divers godishjul på vår stora insamlingsdag-vi är djupt imponerade!

Idrott på tisdagar och torsdagar. Kom ombytta för idrott på stranden och ta också med badkläder och handduk/sarong samt ombyte för skolan efter gympan.

Vill ni anmäla till skolskjuts, barnklubben, simskolan med Anna eller göra en ändring av tidsperioden i skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi påminner om att alla som lämnar eller släpper av barn med moppe, tuk tuk eller bil ska åka runt parkeringen och släppa av/stanna och parkera på den andra sidan skolgården. Stanna eller parkera alltså inte på gatan vid Sanukskylten, tack.

Vill ni lämna textilier till djuren på Lanta Animal Welfare har vi en röd insamlingstunna på skolgården för det.

Vi fortsätter också så klart med vår ständigt pågående insamling av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker i plastlådan utanför Chang, vi sorterar och skänker allt i maj.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan: https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20172018

Tack för en jättefin vecka alla elever och föräldrar, och vi ses-pop kan mai!