Skip to content

Veckobrev 9 – Koh Lanta

Veckobrev 9 – Koh Lanta

Då var sportlovsveckan till ända för alla våra helårselever och -personal, och skolgården sjuder åter av liv. Man märker dock att antalet elever minskar, men samtidigt kommer det hela tiden nya elever som påbörjar sitt äventyr här på Sanuk. Känn er varmt välkomna till oss!

På fredagens samling för grundskolan, kom även förskolan insmygandes, sjungandes ”10 små indianer” för att delta i vårt grattande av käre kollegan Tobias som i smyg har gått och gift sig. Återigen – ett stort grattis!

Förskola/förskoleklass/barnklubb

Vi har haft havstema den här veckan. Det började när vi skulle ner till stranden för att heja på alla lagen i skolans fotbollsturnering. Då hittade vi plötsligt en flaskpost som flutit upp på stranden och i den låg ett brev från Kapten Enöga som förlist med sitt skepp! Han ville att vi skulle hitta hans försvunna skattkista som antagligen var någonstans på stranden. Vi fick instruktioner att stega 20 steg uppåt, sedan 5 steg åt höger och börja gräva där. Efter mycket möda hittade vi till slut en guldask full av vackra pärlor och stenar. Av dessa gjorde vi fina armband på förskolan. Vi har även pratat om havet och gjort roligt pyssel som havstavlor och toarullebläckfiskar mm. Ta gärna en titt på vår vackra utställning!

Annars har vi haft miniröris samt varit på stranden och lekt och varit sjörövare och vi fick oss även ett pooldopp på fredagen.

Grundskolan
På tisdagen gick ”Sanuk school fooball tournament 2014” av stapeln. Sällan, om än aldrig har väl så många storlag mötts i en cup – det var Manchester United, Barcelona, Milan, AIK för att nämna några. Det dribblades, sköts, passades, hejades, coachades, skrattades, skreks och gjordes mål för glatta livet! En galet rolig och väl genomförd turnering. Det spelades helt efter Sanuks anda – fair play är ett måste. Det viktigaste är inte att vinna utan att delta – och ha KUL! Efter finalerna var det dags för prisutdelning, och tänka sig – alla fick en glass för sina insatser under dagen. Ett otroligt stort tack till er föräldrar med Tomas L i spetsen som hjälpte oss att genomföra dagen på ett så strukturerat och proffsigt sätt.

Torsdagens storsamling bjöd på en grym dansuppvisning ledd av John, en av pedagogernas son som är dansinstruktör hemma i Sverige. John har under några idrottslektioner tränat in dansen med alla grupper – fantastiskt att vi kunde göra den tillsammans!

Skolår 1-3
Det har varit en vecka med mycket kämparglöd och skratt. Vi har haft Sanukturnering i fotboll där samtliga elever ingick i ett internationellt känt fotbollslag och där varje match betydde något. Turneringen var i huvudsak en gemensam aktivitet kring vänskap och värdegrund. I och med turneringen talade vi om RAR (Respekt för dina handlingar, Respekt för andra och Respekt för dig själv). RAR är någonting som vi arbetar kontinuerligt med och som skall genomsyra allt vi gör här på skolan.

På engelskan har vi arbetat med former, färger och antal. Vi har gjort besök i Mr. Yummy´s sweet shop och läst, översatt och talat engelska i grupp. Vi fortsätter vår nya engelska bekantskap med Mr. Yummy då vi nästa vecka kommer att öppna våra egna affärer.

Hemma är det fortfarande vinter. Ingenting som vi märker av här i värmen på Koh Lanta. Men eftersom det är många som skall arbeta med årstider och årstidsväxlingar i sina planeringar hemifrån så har vi gjort slag i saken och kommer därför att arbeta med tema vinter några veckor framöver.

Skolår 3-5
Den här veckan har klassrummet har det arbetats hårt med olika religioner, allt från kristendom till hinduism. Det har forskats, skrivits och diskuterats.

I engelska har vi på olika sätt fokuserat extra mycket på det skriftliga.
Vi avslutade veckan med att skapa ”minitavlor” som vi sedan sammanställde till en vacker utställning.

Skolår 6-9
Denna vecka har vi varit en liten tapper skara, då några elever hade sportlov och några var sjuka. De som har varit här har kämpat på med sina planeringar. Det har räknats matte, skrivits artiklar, jobbats med grammatik. Nästa vecka börjar vi med nationella proven för åk 9 – först ut är svenska och läsförståelse.

Inför nästa vecka
Som vanligt är ni varmt välkomna till torsdagens storsamling och föräldrafika!

Hoppas att ni alla får en underbar helg!                                                                                                    Väl mött igen nästa vecka!

Personalen på Sanuk