Skip to content

Veckobrev 9 – Huay Yang

Veckobrev 9 – Huay Yang

Nu har alla grupper fått prova på batik och gjort fiskar av palmblad och även nu blev det fina alster.

På vår gemensamma sångsamling sjöng skolan ”In the jungle” och kompade med ukulele till.

Vi hade vattenstrafett på storsamlingen. Man klämmer fast en fylld flaska mellan knäna springer fram till en hink och häller ut vattnet utan att ta hjälp med händerna. Vi fick se många olika knep och stilar.

På idrotten var förskolan på stranden och hade friidrott.

På skolans idrottspass var det bollsport och simning.

Förskola/ Barnklubb / Förskoleklass

Vi har försökt att skriva thaisiffror och har då konstaterat att de är väldigt olika våra siffror och mycket svårare att skriva.

Hela gruppen var med på experimentet ” bubbel bus” när kannan helt plötslig bubblar över med vitt skum. Det blev många frågor om vad var det som hände och varför hände det?

Både förskolan och förskoleklassen har jobbat med många individuella arbeten under veckan som tex geometri, matematik, pärlplattor, garnbollar, vävning m.m.

S är bokstaven som vi jobbat lite extra med under veckan. Vad börjar på S ? Hur skriver man S och hur ser man skillnad på lilla och stora S ?

År 1-3

Många av eleverna har arbetat med kroppen. Vi har stannat upp och jobbat lite extra med våra sinnen. Som avslutning fick eleverna gå ut på skolgården och uppleva Thailand med hjälp av sina sinnen. Detta resulterade sedan i fina dikter.

På matematiken har barnen arbetat på flitigt i sina matteböcker. Vi har pratat om talsorter och positionssystemet. Detta har vi övat genom att leka olika mattelekar. Vi har också spelat en matteorm med tiokompisarna och lekt tiokompislekar ute på skolgården, de är alltid bra att repetera!

Det arbetas just nu med många arbetsområden kopplade till Thailand. Det samlas fakta om elefanten, någon elev undersöker hur det ligger till med nedskräpningen i havet och vi skriver faktatexter om Thailand.

Nu har vi kommit en bra bit i vår högläsningsbok “Åskan”. Barnen gillar verkligen boken och vi har haft många spännande textsamtal kring den. Och vad många nya ord vi samlar på, på vår detektivtavla och lär oss!

År 3-4

Vi har läst ut vår högläsningsbok Önskestjärnan och alla elever gav den höga betyg. De har fått skriva en bokrecension och då tränat på att sammanfatta och att skriva sin åsikt kring boken.

I matematiken har vi tränat på digital tid, multiplikationstabellerna, problemlösning och vi har lärt oss vad ett primtal är. När vi tränar multiplikationstabellerna gör vi det genom spel och lek.

I SO och NO har arbetsområdena varit många. Vi har lärt oss om vikingatiden, Sveriges landskap, kartan, våra sinnen och mycket mer.

Vi har haft Grey of the day och ledtråden var 640 mil långt skydd mot fiender. Klura och fråga ert barn vad presentationen handlade om!

År 5-8

Denna vecka har vi pratat mycket om arbetsro i skolan samt RAR i skolarbetet. Vi har pratat om att ta ansvar för sina handlingar och sitt skolarbete, visa respekt för andra i sin omgivning och respekt för sig själv genom att alltid göra sitt bästa.

Vi har i svenska tränat på att läsa och skriva olika texttyper. I matematiken har vi arbetat med bråk. tal och procent men även spelat matematikspel tillsammans. I NO har vi läst om energikällor och om enkla partikelmodeller och om akustik. I SO har det varit religion, stormaktstiden, och frihetstiden bland annat. Vi har även pratat om Hinduismen och Buddha ( Buddhismen ). Vi har även haft musik och några har passat på att lära sig spela ukulele.

Nästa vecka

Idrott

Tisdag: Ingen idrott då vi istället har thaitema

Torsdag: Idrott för alla

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och ha med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Thaitema

På tisdag åker skolan till kokosnötsfabriken och vi önskar att alla elever har på sig sina sanuktröjor.

På onsdag går barnklubb/ förskolan och förskoleklassen på utflykt så vi önskar att alla barnen har sina sanuktröjor.

 

Ha en riktigt skön helg, pop kan mai wan jan!

 

Önskar personalen på Sanuk