Skip to content

Veckobrev 9 – Huay Yang

Veckobrev 9 – Huay Yang

Oj vad veckan går fort! Veckans thai-tema har handlat om den thailändska familjen och skola. Vi har förberett oss inför nästa veckas skolbesök i byn. På storsamlingen lekte vi Spion och General. En lek som både tränar samarbete och tålamod.

På idrotten har skolbarnen fått lära sig att livrädda.Genom undervisningen i ämnet idrott och hälsa ska eleverna ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att förebygga risker vid fysisk aktivitet samt hantera nödsituationer på land och i vatten.” Förskolan och förskoleklass har lekt “Spionen” och “Under hökens vingar” och därefter har det blivit roliga piratlekar i poolen.

Barnklubb/förskola/förskoleklass

I förskolans hus har barnen inspirerats av veckans lek Spionen, utvecklat roll-leken och skrivit lappar med ordet spion på som de fäst på armar och ben! Även andra lekar har varit populära och vi har lekt “Under hökens vingar” och “Rött ljus” många gånger under veckan. Leken “Annorlunda” var ny för de flesta och innebär att ett barn i taget förändrar något i sitt utseende eller med sina kläder och kompisarna ska komma på vad som är annorlunda jämfört med tidigare. Det har blivit en del bakåtvända kepsar och shorts och t-shirts som vänts ut och in… Vi tittade också noga på varandra då vi fick måla av varandra genom fönsterrutorna. Svårt att sitta still, men spännande att få måla på fönstret!
Att bygga lego är också roligt och vi har provat ett legospel där det inte är viktigast att komma först i mål, utan att samla på sig flest legobitar under spelets gång. Högst spelpjäs vinner! Barnen tränar förutom turtagning även matematik genom att räkna både addition och subtraktion samt jämföra storlek.

Åk 1-3

Barnen har verkligen jobbat på bra den här veckan och hinner med mycket. Det är en härlig arbetsro och det finns bra med tid för handledning. Förutom barnens egna planeringar har vi bl.a jobbat med klockan och multiplikationstabellerna. Träna gärna klockan hemma!

Vi har även hunnit med att läsa några fabler från olika delar av världen.

Åk 4-6

Precis som de yngre skolbarnen har även de äldre eleverna verkligen legat i med sitt skolarbete vilket ger resultat. Arbetsuppgifterna har bland annat handlat om puberteten, planering av en rymdbostad och färdighetsträning i multiplikation – det är så härligt att få vara en del av deras lärande!

Hälsningar

Personalen på Sanuk i Huay Yang