Skip to content

Veckobrev 9 – Huay Yang

 

Veckobrev 9 – Huay Yang

Morgonsamling

Vilka helt underbara elever vi har här i Huay Yang. På frågan om det finns någon som ville göra något på Storsamlingen får vi svaret att ALLA vill delta med olika saker. De yngsta använde sina drillstavar som vi gjorde förra veckan. Oj, så fort de lär sig att hantera stavarna. Vi fick också uppleva sång och dans och olika roliga lekar. Ett vanligt inslag nu är ju tyvärr att ta avsked av några av våra fina elever men nästa vecka får vi också hälsa tre nya kamrater välkomna.  

 

Idrotten

Vi använde idrotten till att passa på att bada eftersom vågorna var små och det är många som lämnar oss. När vi talar om vad som är bra med Thailand, svarar nästan alla att det är roligt att bada. Annars har det varit roligt att använda innebandyklubborna som vi fick av en snäll familj som lämnat oss nyligen.

 
Förskolan

Vi har badat i havet mycket denna vecka. Det har varit lagom med roliga vågor att hoppa i. Många glada skratt, men även en och annan kallsup.

Förskoleklassbarnen har varit med skolbarnen inne i klassrummet en timme var/dag och jobbat med lite olika uppgifter, en del i sina medhavda böcker och andra har fått uppgifter av oss.

Vi har byggt elefanter av material vi fått av föräldrar, t ex toarullar, äggkartonger och juicepaket. Vi har lärt oss en massa om den asiatiska elefanten, t ex att den är närmare besläktad med den utdöda mammuten än med den afrikanska elefanten, att en nyfödd elefantunge väger 100 kg och att en elefant äter lika mycket som två stycken fröknar väger ihop (lite drygt i alla fall). Vi tar gärna emot mer material om ni ändå ska slänga det.

På storsamlingen hade vi tre tjejer från oss som tillsammans med en tjej från skolan uppträdde med drillstavarna vi tillverkade förra veckan och två av dom dansade sedan till bra musik – egen koreografi. Härligt när barnen bara vågar och vill visa upp sina färdigheter. Vår yngsta tjej fick vara med sin bror när han uppträdde med sin drillstav, det blev jättelyckat.

 

 

 

1-9:an

Vi har haft en väldigt bra vecka i klassrummet. Klassen har arbetat intensivt och hunnit göra klart en mängd saker. De äldsta håller på att avsluta några stora arbeten såsom ett om ljuset och ett om sex och samlevnad. Utöver detta måste man också ta sig tid att sticka en halsduk, inte lätt att få motivation i vårt underbara väder. Det har även skickats iväg prov till Sverige! Bra jobbat tjejer!

De yngre har fortsatt med arbeten om forntiden, rymden och mycket svenska, allt från att träna på att skriva meningar till att tröna på gamla nationella prov i matematik och svenska för årskurs 3.

Något vi gör varje dag är thai-tema. Det kan bestå av ren thai-undervisning, till att lära sig olika saker om Thailand t.ex. kartan, buddhismen, växter och djur och egna valda forskningar.  

De flesta hinner med mycket mer än hemskolan skickat med. Tänk bara på allt jobb som görs om Thailand! Ni är otroligt duktiga att arbeta!!!

 Tag vara på en underbar helg och njut av Huay Yang!

Hälsningar Ulla och Katarina

Sanuk Huay Yang