Veckobrev 9 – Hua Hin

Den här veckan är det väldigt lugnt på skolan med få elever i blandade åldrar då många elever är på lov. Eleverna umgås i alla åldrar på rasterna och alla sitter tillsammans och arbetar med sitt. De har fått mycket gjort under veckan och verkar nöjda med att vara här. Det är kul att se hur alla umgås tillsammans på rasterna.

I tisdags åkte några elever på tempelbesök medan övriga elever gjorde pojor som sitt thaitema. Veckan har kantats av mycket träning med pojor på rasterna och mycket dans och musik, härligt att se!

På idrotten i onsdags gjorde vi kortleksstafetten och några kullekar. Vi avslutade med en lång stretch och ett härligt dopp i poolen. Idag, fredag, åkte vi till stranden och hoppade längdhopp, gjorde några stafetter och avslutade med lite fredagsstrandmys! När vi kom tillbaka till skolan badade vi naturligtvis i poolen.

Storsamlingen gick i samarbetets tecken. Vi värmde upp med “Ringen i ringen” som går ut på att förflytta en rockring runt en ring av människor som inte någon gång får släppa taget om varandras händer. Efter det gjorde vi “Vända mattan”. Alla står på en matta som ska vändas utan att någon kliver av mattan. Första gången fick vi kommunicera hur vi ville och den andra gången fick vi också kommunicera men helt utan tal. Första omgången tog det 6 minuter och 18 sekunder att vända mattan och den andra gången tog det 7 minuter och 6 sekunder! Utmanande och roligt!

Förskola/Förskoleklass

Den här veckan har vi varit en liten grupp på fyra barn i åldrarna 3 – 6 år. Vi har varit mycket tillsammans med de andra barnen och när vi har haft egen tid har vi passat på att lyssna mycket på högläsning, göra armband och bygga med klossar och lego.

Vi har också bakat med varm skön play doh. Det har varit en helmysig vecka!

År 2-8

Eleverna har fått mycket gjort med sina planeringar. De har haft gott om plats att sprida ut sig på och många pedagoger till sitt förfogande. De elever som har varit här har uppskattat lugnet och den mysiga stämningen på skolan som vi har haft under veckan.

Nästa vecka

Idrott

Ingrids och Jessicas grupper onsdag

Orninas och Salimas grupper – torsdag

Förskolans och Ingrids grupp – fredag

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Thaitema

Thaiboxning “Muay thai”

Alla på grundskolan och i Förskoleklass som började efter jullovet ska iväg och testa på Muay thai på tisdag. Denna dag har alla på sig idrottskläder, idrottsskor behövs inte! Glöm inte vattenflaska, handduk/ sarong och vanliga kläder som ombyte.

Ha en riktigt fin helg!

Önskar personalen på Sanuk