Veckobrev 9 – Hua Hin

Efter lite sportlov för vissa var det bara att köra igång igen. På samlingarna har vi haft avslappning, lekt limbo, tränat yogapositioner och lekt samarbetsövningen ”spegeln” där man är två och två och turas om att följa varandra som i en spegelbild.

Veckans thaitema har varit batik för år 4-9 där det skapades härliga mönster på medhavda kläder och örngott.

År 1-3 och förskola/f-klass har varit på Shakti yogastudio och kört pass med instruktör. Alla kämpade på efter egen bästa förmåga och var rejält trötta efteråt.

På storsamlingen fick alla föräldrar prova på några olika yogaövningar vi lärt oss.

Torsdagens idrott innehöll bolltema. Vi körde jägarboll, kidsvolley och letade bollar med strut.

Kidsvolley är en variant av vanlig volleyboll där man kastar/fångar bollen inom laget istället för att passa bollen med ett tillslag.

Förskola/Barnklubb
Veckan har innehållit flera kojbyggen, både med kuddar och under bord. Leka familj som har katt (som blev sjuk och måste till veterinären) och tjuvjakt med polisbil har varit populärt.

Det har blivit flera olika arbeten med pärlor. Vi skapade en vacker tavla där vi satte fast små bilder av våra händer. Dess ritade vi först av med penna, målade handen i en färg, en annan färg runt om handen för att slutligen måla den egna handen svart och trycka ovanpå den målade. Hur snyggt som helst.

Förskoleklass

Vi har tagit vårt vattenmelonprojekt till en ny nivå och grävt ett riktigt land som vi planterat ut de små plantorna i. Nytt vattningsschema är skrivet och nu väntar vi med spänning på att det ska ta fart och bli stora härliga frukter.

Vi har även letat efter hemliga ord, tränat på begreppen hälften och dubbelt och gjort finfina pärldjursnyckelringar efter beskrivning.

År 1-3

Den här veckan så har vi skapat en varsin bild med hjälp av händerna och färglagt de i olika färger. Vad roligt det är att få “kladda” med händerna i färg… och snyggt blev det också.

Vi har också skrivit om vårt besök på Shakti yoga till vår thailandsbok.

Det har varit spännande diskussioner runt veckans nyheter, fråga gärna barnen vad snapstreak är!

Några av de äldre eleverna har gnuggat multiplikationstabellerna, några yngre elever gnuggar klockan och andra har arbetat med tiokompisarna. Några elever har tittat på engelska filmer som de sedan har återberättat för varandra. Vi fortsätter att läsa minst 15 min per dag vilket är en mysig stund för många.

År 4-9

Veckan har känts väldigt lugn och rolig med batiktema bland annat. Vi har välkomnat i vår grupp elever som har gått i Jennies grupp.

De flesta eleverna har jobbat med moderna språk, spanska och franska, och lärt sig beskriva utséende samt beställa på restaurang. I SO har vi lärt oss mera om de tre monoteistreligioner, samt om mänskliga rättigheter. Vi räknar med bråk och decimaltal i matematik.

Nästa vecka

Idrott

Tisdag: Ingen idrott

Torsdag: Alla har idrott

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och ha med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Thaitema

Tisdag: Mårtens grupp har knytbatik. Ta med er ett vitt klädesplagg i bomull, ett linne, t-hirt, en liten klänning eller kanske ett örngott/handduk.

Förskolan och förskoleklass kommer att göra pojor och Salimas grupp kommer att göra drillstavar.

 

Ha en underbar helg och pop man mai wan jan!

 

Önskar personalen på Sanuk