Skip to content

Veckobrev 9 – Hua Hin

Veckobrev 9 – Hua Hin

Vi har på storsamlingen varit på stranden, där vi tackat av 6 elever som slutat. Vi lekte även kedjekull, vattenstafett, ultimate frisbee och badade i havet. Några har också under veckan  varit på tempelbesök och blivit välsignade medan de andra hade vattengympa i skolans pool. Blickleken var uppskattad,  så även ansiktsmassagen.

Vi har också tittat på Lilla aktuellt följt av intressanta diskussioner, det gäller att hålla sig uppdaterade på världen och Sverige, även fast det är skönt att bara vara här och nu i Thailand.

Inför nästa vecka

Torsdag nästa vecka bjuder vi in till elefanttema på storsamlingen. Det är nämligen elefanternas nationaldag den 13 mars och det vill vi uppmärksamma. Välkommen!

Förskolan och förskoleklass

Veckans bokstav har varit K och det har varit lite klurigt att hitta var det ljudet ligger i munnen. Vi har i matte arbetat med siffror, så nu kan vi räkna både framåt och bakåt från 1 – 8. Att färglägga “mandalas” är populärt och riktigt rogivande och det kan behövas som variation till att leka “tjuv och polis”.

Åk 1-4

Nu är vi en klass som slagits ihop från två i åldrarna mellan 7-11 år. Vi har haft en supermysig vecka där de hjälper varandra stora som  små! Det har varit allt från att lära sig alfabetet, skriva texter på sv och eng, de olika världsreligionerna och landskapen. Europas städer har vi också tränat på och räknat och jobbat med klockan och skala. En effektiv vecka men otroligt rolig.

Åk 5-8

Denna vecka har vi jobbat en hel del med sjöar. I engelska har vi lärt oss om Urban legends och ska skriva en alldeles egen. Bilduppgifter med surrealistiskt perspektiv och Mona Lisa i modern tappning. Fysikprov om ljud är skrivet och engelsk film har analyserats,  “Stand by me.

Vad hette Ladulås i förnamn?

Tiopotenser och ekvationer, finns det omöjliga ekvationer? Finns det ekvationer med oändlig lösning? Frågorna är många.

Ha en underbar helg!

Önskar personalen på Sanuk!