Skip to content

Veckobrev 8 – Koh Lanta

Veckobrev 8 – Koh Lanta

Även denna vecka har det varit full aktivitet på skolan, dock i något mindre skala. Alla helårspedagoger och –elever har haft sportlov i veckan. Andra har sportlov nästa vecka istället när de återvänder till Sverige. Just nu är det en tid av många avsked men också välkomnanden av nya elever till vår fina skola!  Många känslor, både vemod, tacksamhet och glädje i en intensiv mix. Mailadresser och telefonnummer byts, säkert kommer många att hålla kontakten även i framtiden. Vem vet, kanske korsas vägarna igen någonstans i världen, i Sverige eller här på Koh Lanta! Istället för hejdå säger vi Pop kan mai, med förhoppningar om återseende!

Förskola/barnklubb/förskoleklass
Under veckan har vi pratat om olika thailändska djur och varit på utflykt till Butterfly garden. Där såg vi ett par apor, ödlor, örn, fjärilar, catfish och andra arter. De visade även hur man odlar tex ris, ananas, papaya och aloe vera här i Thailand.
Vi har även haft roliga röris och  tränat vår koordination och kondition! Det är härligt att få röra sig tillsammans i vår sala. Just nu är det många som tycker om att hoppa långhopprep där också.

Solen sken som vanligt i veckan och då passade det med strandbesök och bad i poolen. På stranden lekte vi lekar som Korv med bröd-kull och Under hökens vingar.

Thailandstema: Elefantridning och smyckestillverkning
På veckans Thailandtema var det en grupp som skulle få vara med om något riktigt spännande! De skulle åka iväg för att rida på elefanter genom regnskogen.
För att komma på elefantryggen började vi med att klättra upp i ett torn för påstigning. Det var med vajande gång som elefanterna tog oss på tur. När vi var klara, passade vi även på att mata elefanterna. Vi fortsätter att studera mer om elefanten på skolan också.

En annan grupp övade sig på att göra smycken. Det krävdes både koncentration och tålamod till det! Smyckena blev jättevackra, gjorda av olika slags pärlor och tekniker. Det var underbart att se stoltheten hos eleverna, när de såg hur fina de blev!

Skolår 1-3
Även denna vecka har eleverna arbetat flitigt med sina planeringar. Vi har gemensamt tillverkat figurer som vi använt oss av i engelskan. Eleverna presenterade sina figurer och övade på att berätta om kläder och färger på engelska. Det märks att barnen utvecklar sina engelskakunskaper mycket när de är här där engelska finns naturligt även i vardagen.
Våra berättelser, som vi skriver på datorerna, börjar bli färdiga nu. Vilka kreativa och fantasifulla elever vi har! Några blivande författare kanske rent av…?
På idrotten har vi haft vattengympa samt lekar bl a Kackerlackan och Pepparkakskull.

Skolår 4-6
En del av eleverna har under veckan börjat färdigställa sina arbeten och göra klart det sista. Andra har kommit halvvägs i sin resa hos oss. När eleverna åker från Sanuk ska alla eleverna vara i fas med sina klasskamrater på hemskolan. Dessutom vill vi de ska få med sig en många andra erfarenheter och kunskaper också, bl a om Thailands natur och kultur.
Under veckan har det arbetats med elevernas fina Thailandsböcker som blir ett fint minne från tiden på Sanuk. I den beskriver barnen sin tid hos oss med texter och bilder.
Vi avslutade veckan med att gå till stranden och skissa varsin vy. Vackra sådana finns ju som ni vet oändligt många på Koh Lanta! Inte helt lätt att välja bara en…

Vi önskar våra sportlovsfirare ett fortsatt trevlig sportlov och önskar er välkomna tillbaka på måndag igen!

Hoppas ni alla får en avkopplande helg!
Väl mött nästa vecka!

Önskar Personalen på Sanuk