Veckobrev 8 – Koh Lanta

Denna vecka har vi varit lite färre elever på skolan, då eleverna som går på skolan tre månader eller längre har haft sportlov. Skolan har dock varit igång som vanligt och även denna vecka har det hänt många roliga saker här.

Morgonsamlingarna
På måndagens morgonsamling gjorde vi en övning i att lyssna och fantisera tillsammans. Vi hittade på en berättelse genom att berätta en bit var. Övningen krävde både fantasi, mod och tillit till de andra. En annan morgon fortsatte vi mot samma mål genom att ha massage på schemat. Vi gav oss ut med fantasins hjälp på en härlig tur i regnskogen.
Tisdagsmorgon hade vi nutidskryss och det visade sig att de flesta hade bra koll på vad som händer hemma och runt om i världen. Veckans morgonsamlingar avslutades med en akrobatisk samarbetsövning…

Thailandstema: Matlagning och smyckestillverkning
På tisdagens Thailandstema hade vi tre olika aktiviteter denna vecka. Här i veckobrevet ger vi er ett smakprov från två av dessa.

En av grupperna åkte på matlagningskurs till Lanta Cockery School. När vi kom dit fick vi först bekanta oss med olika ingredienser i den thailändska matlagningen såsom t.ex. citrongräs, vårlök och ingefära. Därefter fick vi skära upp ingredienserna till de rätter som stod på vår meny; kyckling med cashewnötter och pad thai. Alla fixade detta med elegans och sedan var det dags för stekpannorna. När måltiderna var färdiglagade intogs de med god aptit. Som avslutning fick vi lära oss att tillreda en tempurasmet och doppa bananer i den. Sedan hjälptes vi åt att fritera dem och till sist landade de i våra magar. Det var ett gäng mätta och belåtna deltagare som lämnade kockskolan för hemfärd!

Den andra av veckans aktiviteter innebar smyckestillverkning för 10 av skolans elever. Det var med stort tålamod gruppen tog sig an den pilliga uppgiften. Det skulle hållas reda på pärlor, band, mönster, knutar, ”spikbrädor” mm. Alla var jätteduktiga och mycket nöjda över sina fina armband, halsband och nyckelringar!

Nya idrottsdagar fr o m vecka 9
Eftersom vi nu har blivit lite färre grupper på skolan, har vi gjort om idrottsgrupperna.
Fr o m vecka 9 har alla elever i åk 1-4 idrott tisdagar och torsdagar. Resten, åk 5-9, har idrott på måndagar och onsdagar. 

Musikdag fredag 2.3 (gäller Ninas och Marias grupper)
På fredag ska långtidsgrupperna delta i en musikdag. Det är prästen Maria från Svenska kyrkan i Phuket som har bjudit in oss för en dag fylld av härlig sång och musik. Vi samlas som vanligt kl 8.30 på skolan och går sedan tillsammans till kyrkans lokal här på Klong Dao-stranden. Ni föräldrar som vill kan hämta barnen antingen där kl 12.00 eller något senare på skolan.

Insamlingen till “Children of the Forest”
Vi vill påminna om insamlingen av kläder, skor, leksaker, hygienartiklar, husgeråd mm som pågår på skolan. Om ni har saker som ni inte vill ta med er tillbaka till Sverige, tar vi tacksamt emot det. Det går bra att lämna gåvorna i klassrum 7 på övervåningen. De insamlade sakerna kommer att överlämnas innan skolan stänger för säsongen i juni. Vi tackar er som redan lämnat gåvor och vet att de kommer att bli till stor glädje för många!

Förskolan/Barnklubben

Denna vecka har även många av barnen på förskolan och barnklubben haft sportlov. Vi som var kvar hade ännu en fin vecka. Vi har varit tillsammans mycket och även de barn som går i förskoleklassen har gjort oss sällskap. Tre nya kompisar har börjat hos oss och vi har hälsat dem välkomna till barnklubben.Barnen har gjort ett fint geckolandskap och geckos i lera. Barnen tycket det var kul att jobba med lera. Vi har även haft härliga dagar i poolen och på stranden. Att vara på stranden i världens största sandlåda är underbart. Hoppa i vågorna är också kul.
Flera av barnen har varit på utflykt till mangroveträsket. Där hade vi turen att se slamkrypare, vinkkrabbor och apor. Vi har lärt oss att apa heter ling på thailändska. Röris i salan är populärt bland barnen, nu kan de massor med rörelser. Det är kul att röra sig till musik.
Vi har sagt hejdå till fem kompisar den här veckan på förskolan och till fyra kompisar på barnklubben.

Storsamlingen i salan var det förskolans tur att hålla i. Vi framförde tre rörelsesånger. Visst är barnen duktiga på att sjunga och uppträda?

Åk 1-9

Vilken arbetsglädje och flit vi var sett prov på i veckan! För många av de som var kvar, närmar sig slutet av tiden på skolan. De sista arbetena färdigställs och gås igenom omsorgsfullt.
Det slår oss pedagoger så ofta, när vi sammanfattar och utvärderar med barnen och föräldrarna, hur mycket barnen hinner lära sig och upppleva under sin vistelse här. Inte bara i skolan utan även vid sidan av studierna på fritiden. Kanske förstår vi inte riktigt vidden av det förrän vi kommit hem till Sverige igen och blickar tillbaka på tiden här…

Vi önskar alla barn med familjer som åkt hem i veckan och följande veckor all lycka till i framtiden. Vi tackar för tiden tillsammans och önskar att få återse er i framtiden. Värmen från alla goa kramar kommer att dröja sig kvar länge hos oss!
Samtidigt vill vi även passa på att önska de familjer som snart ska börja hos oss hjärtligt välkomna till Sanuk!

Trevlig händelserik helg!
Väl mött nästa vecka igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk