Veckobrev 8 – Huay Yang

Morgonsamling

En vecka fylld med mycket lugn och ro, då det gått bra att arbete och ändå funnits tid att göra lite extra. På samlingarna har vi tränat thai, var och en har gjort det den behövt. Vi har också haft RAR övningar där vi gjort pantomimer av olika känslor. På storsamlingen tackade vi av en elev, lyssnade på två flickor som sjöng och dansade. Vi avslutade med att tillverka drillstavar, efter att först ha fått inspiration av en elev som lärt sig på kulturskolan hemma i Sverige.

Idrotten

Idrottslektionen fokuserade på olika rörelser i thaiboxning under uppvärmningen och stretchingen. Vi hade uppvärmningen på stranden där eleverna sprang på rad och gjorde olika rörelser med benen och höll uppe händerna för att skydda sig, så som man gör i thaiboxning. Huvuddelen av idrotten bestod av olika stafetter där eleverna var uppdelade i två lag. Vi använde kokosnötter som markerade start och mål för vardera lagen. Värmen i solen och det extra motståndet i sanden gjorde att eleverna fick svettas mycket. Efter en dryckespaus avslutades lektionen med bad för de elever som ville.

 
Förskolan

Vi har hunnit med en hel del härlig fri lek även denna vecka. Några av barnen har haft en kiosk hemma och de har tillverkat målarböcker här på förskolan till försäljning.

Vi har jobbat mycket med matematik, t ex bygga mönster av olikfärgade trianglar, vi har vikt pappersbåtar och en av våra killar vill åka Balder på Liseberg och då mätte vi och kontrollerade hur många cm till han måste växa för att få åka med.

Bokstäver har fångat barnens intresse denna vecka. Allt började med leken” Ett skepp kommer lastat” och fortsatte under veckan med olika uppgifter med att leta bokstäver mm.

På storsamlingen tillverkade vi tillsammans varsin färgglad drillstav, den inbjöd till en massa motorisk träning.

 

1-9:an

De yngre eleverna har under vecka arbetat mycket med matematik, allt från taluppfattning till multiplikationsalgoritmer. En arbetar med rymden, en annan med årstiderna och andra åter med att skriva berättelser. Det är väldigt spännande att läsa dessa fantasifulla berättelser.

De äldre har arbetat med att läsa skönlitteratur och redovisa dem på olika sätt t.ex. genom att spela in bokpresentationen eller att skriva recension. Det är roligt att se hur otroligt uppslukade eleverna har varit av sina böcker.

Svensk grammatik och algebra är andra områden vi arbetar med under veckan. Det finns ännu mer intressanta ämnen på gång, såsom kolhydrater och spanska.

Under veckan har de senast anlända eleverna fått en föreläsning om buddhismen som de nu själva sammanfattar.

Miss Not har även under den här veckan öppnat kokosnötter och många börjar nu tycka att kokosvattnet smakar riktigt gott : )  

Ha en riktigt skön helg!

Hälsningar Ulla, Katarina, Anna och Lovisa

Sanuk Huay Yang