Skip to content

Veckobrev 8 – Hua Hin

Veckobrev 8 – Hua Hin

Våra longstayselever och barn har haft sportlov denna vecka så dryga 20 skolelever och 12 barn på förskolan och i förskoleklass, som går kort tid, har varit här tillsammans med oss pedagoger som också arbetar kort tid.

Måndagens morgonsamling började med avslappning/massage och har sedan följts av nyheter och samarbetsövningen “mattan”.  Mattan går ut på att en grupp står på en matta och ska vända den utan att någon nuddar marken. Den är klurig och samarbete krävs, intressant att se vem det är som tar kommandot. På storsamlingen så hade vi veckans thaitema. Då gjorde vi blomsterbanden pom ma lai som ska bringa lycka och tur enligt buddhismen.

Förskolan har varit på stranden och haft idrott, lek och bus. På idrotten så körde vi den thailändska muren och dansjage.

Förskola/Barnklubb

Den här veckan har det verkligen varit frosseri med pyssel på förskolan. Limpistoler, vanligt lim, pärlor, glasspinnar, piprensare….ja, i stort sett allt vi  har på hyllan med skapande material har varit framme. Några barn har också vikt båtar och flygplan. Skaparglädjen har stått högt i tak!

Förskoleklass

Veckans bokstav har varit C. En liten luring som kan låta på två sätt och som dessutom finns i det märkliga ordet OCH. Barnen har också gjort clowner och ritat cyklar. Tiokamraterna har vi tränat mer på med hjälp av en sång samt memory med en kortlek utan de klädda korten. Vi har också tillsammans undersökt tärningar och alla har lyckats knåpat ihop en egen med prickarna på rätt ställe.

År 1-3

Då var sista veckan kommen för denna härliga grupp. Vi har jobbat som aldrig förr för att hinna med planeringarna. Vi har också fokuserat mycket på sagoberättandet. Vi har skrivit sagor ihop, vi har sett på sagomattan och pratat om hur man skriver sagor.

Vi har även haft engelska varje dag där vi har pratat mycket och lärt av varandra.

År 4-9

Det har varit en mysig vecka vår sista vecka tillsammans. Vi har varit en liten grupp och varit mycket tillsammans med de andra. Vi har haft fokus på att jobba färdigt med våra olika planeringar eftersom flera lämnar Sanuk och åker hem till Sverige. Det har gjort att det blivit mycket varierat arbete. En del har gjort experiment, andra har skrivit berättelser. Några har gjort diagram, medan andra har klurat på bråk. Det är det som är det roliga här, man lär sig mycket av varandra och får ta del av sådant man inte själv har på planeringen. I tisdags spelade vi engelska spel och hade en extra lång talking-Tuesday. I onsdags hade vi caring-Wednesday då vi gjorde rita och gissa lek. Det är viktigt att hinna ha roligt tillsammans och det har vi verkligen haft.

Nästa vecka

Idrott

Tor: Alla har idrott

Alla kommer ombytta i idrottskläder, ombyte med sig. Glöm inte idrottsskor, vattenflaska, badkläder, handduk/ sarong. Smörj in era barn med solkräm på morgonen.

Thaitema

Tisdag:

Salimas grupp har knytbatik. Ta med er ett vitt plagg i bomull, en t-shirt, linne/top eller kanske ett örngott.

Mårtens grupp har yoga 12.30

Onsdag:

Förskolan och F-klass har yoga 12.30.

Idrottskläder för de som ska ha yoga, inga idrottsskor behövs.

 

Ha en riktigt skön helg så ses vi alla på måndag igen!

 

Önskar personalen på Sanuk