Skip to content

Veckobrev 8 – Hua Hin

Veckobrev 8 – Hua Hin

Vi har haft Thaitema där vi lärt oss om Siddharta för de som inte varit i tempel ännu, men som ska på besök nästa vecka och då är det bra att kunna lite om bakgrunden till buddhismen.

Vi har på storsamlingen lekt “General och Spion” med föräldrar mot elever, en taktisk lek där kommunikation är lika viktigt som spring i benen och väl kämpat ni som deltog!

Vi har även tittat gemensamt på Lilla aktuellt följt av intressanta diskussioner, och några har badat i veckan. Vi har också tackat av tre elever och önskar dem varmt lycka till i fortsättningen. Hoppas vi ses igen!

Inför nästa vecka

Torsdag nästa vecka skulle vi vilja ha storsamling på stranden vid Anestesilia. Vi ber alltså föräldrar att lämna sina barn vid Anantasila vid Kao Thakiab klockan 08.30. Inte vid skolan alltså. Vi har avtackningar där och gemensamma lekar och skolbarnen tar sedan tuk tuk tillsammans med oss pedagoger tillbaka till skolan.

På tisdag åker vi och gör ett tempelbesök (gäller bara de elever som ej vart på tempelbesök med skolan innan). Vi åker 08.30 och är tillbaka innan lunch. Vi påminner om att sanuktröjan skall på den dagen för dessa elever och även klädsel som täcker knän och axlar.

Från och med vecka 9 så slår vi ihop klasserna igen. Tre klasser blir två med pedagogerna Linda och Sylvia i ena huset och Veronica i det andra.

Förskolan och förskoleklass

Det har varit handarbets- och mysvecka. Barnen har sytt fina kuddar och målat tavlor. Några mysiga filmer har det också blivit. I torsdags smög vi iväg på ett uppdrag som slutade på Seven Eleven. Uppdraget var kallt och smakade mums.

Åk 1-4 och 4-5

Denna vecka har vi fortsatt lösa matteproblem i åk 1-4, jobbat med vikt, läst om hur det blir nederbörd och gått in lite mer på tekniska lösningar. Nästa vecka flyttar vi in i ett av klassrummen i det andra huset. En lugn vecka.

Åk 4-5

Flera elever har gått på Sportlovsledigt i veckan, men vi har hållit ställningarna efter bästa förmåga. Vi har till exempel haft kluriga mattediskussioner, skojat om rim och ramsor, läst, läst, läst och titta på en elevproducerad faktafilm om Thailand. Vi har haft en härlig vecka tillsammans!

Åk 6-8

Hemkunskap har stått på schemat med en uppgift om Thailändsk matkultur. Mycket intressant att lära oss om livsmedel och regler, se skillnader och likheter och att se att mat är kultur och att kultur är mat. Vad som odlas och hur. Var cashewnötter kommer från (kolla upp det, vi tyckte det var spännande att få veta). Industriella revolutionen gås igenom med allt vad det innebär.

Tiopotenser och bråk i matte. Reducerad skara med mycket tid för samtal. En uppsats i engelska och en novell med parallellhandling. Prepositioner i spanska med insända voicemail och verbet tener och tener que.

 

Tack för en fin vecka!

 Önskar personalen på Sanuk