Skip to content

Veckobrev 7 – Koh Lanta

Veckobrev 7 – Koh Lanta

Den här veckan har vi haft färgvecka. Eleverna har varit otroligt kreativa och verkligen gått in för att ha rätt färg på sig. Det har bland annat varit Sanuk-tröjor, saronger och naglar i olika färger, gula blommor och rosa pärlor i håret, orange turban och flytväst och blå simglasögon.

Thaitema v. 9 kommer att bli vår insamlingsdag till förmån för Children of the forest på torsdagen den 3 mars 12.30 till 15.00. Förskolebarnens föräldrar går tillsammans med sina barn från 12.30 och skolbarnen har skoldag till 15.00.

Vecka 8 är det sportlov för våra longstayelever och pedagoger och då kommer vi inte att lägga ut något veckobrev.

Förskolan

Den här veckan har vi arbetat mycket med färgteman har genomsyrat hela Sanuk under veckan. Vi har lekt olika färglekar och ritat olika saker som har med veckans färger att göra. På veckans Storsamling samlades vi på stranden och lekte lekar tillsammans.

Förskoleklass

Den här veckan har vi arbetat med sagor. Vi har läst och tittat på en liten kort film om Rapunzel. Barnen har ritat vad de kommer ihåg av Rapunzel. De vill även spela upp sagan som en pjäs. Vi har även lärt oss att göra batik, oj vad vackra de blev.

År 1-3

Den här veckan har bland annat två av våra grupper börjat med att träna på en pjäs, vi har pratat om metoder och strategier vid addition och subtraktion och skrivit faktatexter om sköldpaddor, ananas och olika länder.

År 3-6

Longstayeleverna i år 1-6 var iväg på ett eget thaitema denna vecka och turen gick till Butterfly Garden. Många olika sorters djur och växter fick vi se där och det var ett mycket uppskattat besök. Särskilt intressant var att de ett gummiträd och vi fick se hur det gick till när man utvinner gummit.

År 6-9

Vilopuls och pulstest är två begrepp som eleverna har bekantat sig med under veckan. Vi har nämligen gjort ett pulstest på idrotten. Eleverna fick springa 4 stycken 800 meters intervaller med 2 minuters vila och pulstagning mellan intervallerna. Alla kämpade fantastiskt bra! När det gäller teoriarbetet har det åter igen varit en vecka med ganska många prov. Den här veckan slumpade det sig så att många elever hade språkprov. Det har varit prov i både engelska, svenska och spanska.

Trevlig helg önskar personalen på Sanuk