Skip to content

Veckobrev 7 – Koh Lanta

Veckobrev 7 – Koh Lanta

På tisdagen fick vi återigen bevis på vilka helt underbara elever vi har här på Sanuk! Strömmen var avstängd i stort sett hela dagen, vilket gjorde att klassrummen snabbt blev väldigt varma. Lägg till ljudet av det diselaggregatet som stod på hela dagen och du får en dag som lätt skulle kunnat fyllas av suckar och stön. Men inte ett ljud – alla fixade dagen galant!

På onsdag var det då äntligen dags – Children of the forest-insamlingen! Vilken eftermiddag! Hela skolan sjöd av aktiviteter: det målades ansikten, kastades bollar i både hinkar, basketkorgar, på pyramider, i små muggar, sattes svans på elefanten, fiskades i fiskedammen, målades naglar, fikades, hölls tummarna i den levande enarmade banditen, spelades bingo, kördes limbo, kastades tvättsvampar, såldes lotter och masserades. Dessutom drogs det in massor med pengar, närmare bestämt (… trumvirvel…) – 65 820 TB! Så tack alla elever, föräldrar, sponsorer och pedagoger som gjorde denna dag helt magisk!

Under fredagens ”Alla hjärtans dag” – vimlade skolgården av röda, rosa och vita tröjor. Alla fångades på bild – i form av ett stort Sanuk-hjärta!

Förskola, Förskoleklass och barnklubb
Nya barn kommer och nya barn slutar här på Sanuk. En del av vardagen för barnen på förskolan och barnklubben. Att saga hejdå till kompisar som slutar och samtidigt säga välkommen till nya, är erfarenheter som barnen tar med sig i det livslånga lärandet.

På fredagen var det Alla hjärtans dag och det uppmärksammade vi genom att tillverka fina kort och prata om RAR och vad det står för.

Barnklubben och förskoleklassen var på besök i ett tempel där vi fick träffa en munk. Vi fick vara med om en ceremoni där vi bl a gav gåvor till varandra och blev lyckönskade av vattenstänk.

Vidare fick vi även möjlighet att testa akrobatiska övningar med Desire som förövrigt har cirkusskolan på Koh Lanta under vecka 7. Mycket uppskattat!

Samlingar/skolan
Måndagen började med nyheter av reportern Veta Alltinen. Så nu har vi bland annat koll på alla OS-medaljer Sverige har tagit hittills, samt vilka låtar som går vidare i Melodifestivalen hemma. Vi fick också höra lite om valet här i Thailand, varslandet av Volvoanställda samt några djurnyheter om både lokatter, vinterfåglar och kackerlackor.

Tisdagen innehöll som vanligt thaitema för de flesta. Denna gång hade vi elever som besökte templet, åkte till Mangroveträsket, målade batik, tillverkade smycken samt hade yoga.

På torsdagens storsamling bjöds vi på en helt underbar sångstund av förskoleklassen plus några förskolebarn.

Skolår 1-3
Inför sportlovet har vi ägnat mycket tid åt elevernas respektive planeringar. Barnen har arbetat med allt mellan himmel och jord.

De äldre eleverna har finslipat sina multiplikationstabeller på matematiklektionerna och de yngre har övat på tal i talområdet 0-10. Vi har haft en hel del extrauppgifter som har kompleterat de eleverna arbetat med under sin planering.

På engelskan har vi läst om häxor och magi. Vi har lärt oss ord som kvast, kittel och trolldom. Ord som är bra att kunna till kommande Halloween eller inför färden till Blåkulla i april. Naturligtvis är dessa ord och tema något som lockar barnen att lära sig fler och mer spännande ord på engelska. Harry Potter here we come!

På idrotten har vi till elevernas förtjusning varit på stranden och tagit oss ett svalkande dopp. Efter sportlovet är det bl.a. Zumba som står på schemat. Vi passar på att tacka alla föräldrar som varit oss behjälpliga under idrottslektionerna. Tack!

Skolår 3-5
Den här veckan har eleverna tränat sig på att planera och genomföra olika aktiviteter till vår insamlingsdag. Vad ska vi göra, hur ska det gå till, vad behöver vi och vem gör vad? Det är inte så lätt ibland. Alla klarade det och vår enarmade bandit gjorde succé.  Det är många olika So/No teman i klassrummet nu och den röda tråden i vår historia blir tydlig. Vilka händelser i historian har gjort att utvecklingen gått framåt och vad skulle kunna hända mer i framtiden? Veckan avslutades med en bilduppgift där vi målade indiska Rangoli-mönster. De används för att dekorera tempelgårdar och heliga platser. Man utgår från en enkel geometrisk form som byggs upp till avancerade mönster.

Skolår 6-9
Måndagen började med ett tufft löppass på stranden, med insprängda styrketräningsövningar – perfekt sätt att vakna till liv på inför en skolvecka. Som vanligt har det jobbats med alla planeringar, men även en hel del inför vår ”Children of the forest”dag. På onsdagens idrott hade vi grymme dansaren John till hjälp – vi dansade både street, disco och jazz. Det gällde verkligen att hålla tungan rätt i munnen för att få alla steg att funka. Passet avslutades med en uppvisning av de två låtar vi hade lärt oss

Inför nästa vecka
Nästa vecka är det sportlov för våra sk ”longstays” och vår helårspersonal. Verksamheten här på Sanuk flyter på som vanligt fast i något mindre skala.

Hoppas att ni alla får en underbar helg!
Väl mött igen nästa vecka!

Personalen på Sanuk