Skip to content

Veckobrev 7 – Huay Yang

Veckobrev 7 Huay Yang

Ett lugn har spridit sig över elevgruppen denna vecka. Barnen har kommit in i rutinerna och lärt känna varandra vid det här laget. Detta tillsammans med det faktum att barngrupperna i skolan är mindre nu, har medfört att många har hunnit med mycket skolarbete. Bra jobbat!

Idrotten
På tisdagens lektion fick skoleleverna en genomgång av hjärt- och lungräddning samt Heimlich manöver. Vi pratade om vilka telefonnummer man ska ringa i Sverige respektive Thailand om olyckan är framme, och eleverna fick träna framstupa sidoläge på varandra. På torsdagslektionen lekte vi lekar på stranden.

Förskolebarnen har fortsatt med gruppstärkande lekar. Vi har introducerat några nya varianter som har blivit väldigt uppskattade.

Förskolan
Förskolebarnen har jobbat med former den här
veckan. I måndags fick de ett brev av en figur som hade fått alla sina former
stulna av en häxa. Deras uppdrag har varit att hitta alla former inomhus på
förskolan. De hittade till exempel cirklar i form av lampor, rektanglar i form
av dörrar och kvadrater i golvplattorna. Trianglar hittade de till slut i
mattan. Barnen har valt att leka mycket med vatten. Vi pedagoger har utmanat dem
lite genom att låta dem måla med vattenfärger, experimentera med bubblor,
vatten och tvål och blåsa med sugrör.

Skolan
Under måndagen bedrevs en stor del av undervisningen utomhus. Eleverna skrev vackra dikter på stranden. Vi pratade också om vattnets kretslopp och genomförde enkla laborationer med vatten. Vi tillverkade bland annat vårt eget reningsverk och diskuterade varför kalla vattenflaskor blir blöta på utsidan. Dagen avslutades med doppboll och bad i havet.

Eleverna har kommit långt med sina individuella planeringar den här veckan. De yngre har fortsatt att träna på bokstäver och tiokamrater, och de äldre eleverna har lärt sig om bland annat demokrati, temperatur och Sveriges landskap. De äldre eleverna har också fått lyssna på när en klasskompis redovisat om hur ljus bildas.

Thaitema
När en man i Thailand fyller 20 år firas han med en stor fest. I lördags pågick en sådan fest mitt i byn, och många elever hade sett de glada festdeltagarna. Vi tog upp den tråden och lät Mrs Not visa hur man tillverkar vackra små korgar, blommor och fåglar som används för att slå in mynt. Dessa kastar man sedan på den nyblivna 20 åringen för att önska honom lycka och välgång. De elever som ville fick prova att tillverka sådana ”lyckomynt” – svårt men väldigt kul!

Förskolan har påbörjat intervjuer där barnen har fått berätta om sina upplevelser i Thailand. Barnen har också börjat måla Thailands flagga.

Trevlig helg! Nina, Lalla, Maja, Cicki