Skip to content

Veckobrev 7 – Huay Yang

 

Veckobrev 7 – Huay Yang

Morgonsamling

En lyckad utflykt till en kokosnötsfabrik och Ban Krut förgyllde veckan för hela Huay Yang-skolan. I måndags hade vi thai och tränade på veckans dagar. Vi har också haft samarbetsövningar och nyheter. På Storsamlingen hade vi redovisningar om varanen och vad man kan använda kokospalmen till. De allra minsta sjöng av hjärtans lust och de lite större hade en klappramsa, båda var mycket medryckande. Som vanligt i dessa tider var det sedan dags för avtackning av elever som lämnar skolan. Alltid lika tråkigt och det är många som blir ledsna vid dessa tillfällen.

Idrotten

Veckans idrottslektion planerades och genomfördes av Sofie på ett utmärkt sätt. Först var det uppvärmning och sedan var det en rolig variant på brännboll där alla var 2 och 2 i armkrok. Det var svårt men roligt. Slutligen var det stretching. Bra jobbat Sofie!

 
Förskolan

Ännu en härlig vecka har gått och den har varit lika rolig som vanligt. Utflykten till kokosnötsplantagen och Ban Krut blev mycket uppskattad av oss alla. Spännande med den stora Buddan. Självklart så har vi också firat Alla hjärtans dag. Vi har tillverkat kort och hjärtan och tagit ett kort på stranden där vi alla på skolan formade ett hjärta.

Barnen i förskoleklassen deltog också i skolans engelskapass när madame Katrin spelade och sjöng tillsammans med barnen.

Onsdag och torsdag var Monica, vår skolkoordinator, här istället för Katarina, som var och hälsade på skolan i Hua Hin. Detta för att vi vill att skolorna ska få utbyte av varandras verksamheter.

En härlig vecka med många skratt, lite tårar och mycket spring i benen.

 

1-9:an

Veckan har bestått av mycket Thailands-tema. Först förberedde vi oss för att besöka en kokosnötsfabrik genom att arbeta med kokospalmen. Vilket otroligt träd! Så mycket det går att ta vara på av palmen. Besöket på fabriken gav många aha-upplevelser och många nya kunskaper. I Ban Krut besökte vi den fantastiska Buddha-figuren och vandrade upp det templet som ligger högt på en klippa med en enastående utsikt. Alla var mycket nöjda med utflykten, både elever och föräldrar, när vi trötta men glada återkom till skolan.

Även denna vecka har vi sett ovanliga saker vid skolan. Under en rast upptäckte eleverna en apa som hoppade runt på taken och staketen runt templet. Vi fick stränga order att hålla oss en bra bit från apan, eftersom den kanske kunde bitas. Allt avlöpte väl men den syns fortfarande i grannskapet.   

På torsdagen var det Alla Hjärtans Dag och vi hade pysseldag för skoleleverna. De gjorde blomkransar med Miss Not, geckoödlor, fina Valentin-kort och fantastiska smyckena.

Madam Katrin var hos oss i torsdags och sjöng engelska sånger med skoleleverna och förskoleklassen. Ett trevligt sätt att lära sig engelska på!

På fredagen var det dags att återgå till ordningen igen. Alla arbetade på bra och veckan avslutades med många nöjda elever.

Så hoppas vi att alla får en riktigt solig och skön helg!

Hälsningar Ulla, Lina, Katarina, Anna och Lovisa

Sanuk Huay Yang