Skip to content

Veckobrev 7 – Hua Hin

Veckobrev 7 – Hua Hin

En härlig vecka med många olika inslag.

Vi startade upp med OS-tema på stranden. Barnen utmanades med skidskytte dvs springa på en bana, pricka ärtpåsar i en rockring och missade man blev det straffrunda…

Rodelbanan bestod av att springa två och två och de äldre körde även skiathlon med byte av skor.

Alla hjärtans dag firade vi med att göra ett stort sanukhjärta av alla barn och pedagoger på skolan, därefter skapade alla klasser såkallade kompishjärtan.

Vi har på olika sätt lärt oss om Det Kinesiska Nyåret som firas här i Thailand. Genom drama och charader blev det uppvisning på storsamlingen där föräldrarna fick gissa på de olika djuren i myten/berättelsen om zodiaken.

Förskola/ Barnklubb

Ibland händer allt på samma gång och den här veckan har det verkligen varit full fart från måndag till fredag. Vi började med att pyssla inför alla hjärtans dag. Det blev både “pärlande” hjärtan, silkespappershjärtan och hjärtan broderade på sykort. I slutet av veckan lyssnade vi på sagan om det kinesiska nyåret och talade om vilka årsdjur vi tillhör. Vi har också färglagt mandalasbilder av våra djur.

F-klass

Den här veckan har gått i kärlekens tecken. Vi har klippt hjärtan, pärlat hjärtan, sytt hjärtan och skapat ett stort hjärta tillsammans med allt som fanns i målarskåpet.

Vi har gjort kompishjärtan, där man har fick säga positiva saker om varandra, som skrevs ner och samlades på ett hjärta att ta hem.

Vi har haft mattestationer med olika uppgifter såsom att hitta 10-kompisar, spela legospel och bingo. Veckans bokstav var B och vi har ljudat, skrivit och gjort bokmärken.

År 1-3

Vi har färdigställt våra modeller av mangroveträsk och skrivit faktaaffischer som Mange Träskdotter ska ta med sig till byggnadsnämndens möte på fredag. Vi håller tummarna för att vårt arbete ska stoppa skövlingen av mangroveträsket till fördel för hotell, golfbana och räkodlingar. De fick även redovisa sitt arbete för föräldrarna efter storsamlingen och förskoleklasseleverna på eftermiddagen under torsdagen.

Utöver detta projekt så har flera elever lyssnat på engelska filmer, tittat på nyheter som vi diskuterat och alla elever har läst minst 15 minuter i sin bok varje dag. Det har varit en fullspäckad vecka med många gemensamma inslag för hela skolan.

År 1-3

Eleverna har verkligen varit flitiga denna vecka. Många är redan klara med sina veckoplaneringar, så vi hade tid för annat. Vi spelade ett mattespel som heter “Greedy Pig”. Det går ut på att man ska stoppa i tid och inte vara för girig. Man slår en tärning och alla väljer själva när de vill stanna. Stannar man innan det blir en 1:a, får man poängen. Blir det en 1:a och man inte har stannat, blir man av med alla poäng. Väldigt spännande och mycket huvudräkning blir det, både under spelets gång och efteråt när alla räknar ihop sina poäng i de 10 omgångarna som vi spelade.

År 4-5

På GOTD den här veckan har vi lärt oss om hur Anakondan slukar sin mat. Vi har också fått lyssnat när en elev har tränat på att argumentera och försökt få oss att köpa kakor. Tack vare det och idrottslektionen som andra elever höll i så fick vi möjlighet att träna på att ge feedback, göra kompisbedömning, hitta saker som kompisen gjort bra och tipsat om förbättring.

Det har varit mycket firande. Förutom kinesiska nyåret har vi firat alla hjärtansdag då alla klippte ut ett hjärta och skrev positiva ord om varandra. Detta får de med som minne i sin thaibok. Det har varit en mysig vecka, vår sista då alla är tillsammans.

År 6-9

I veckan har vi tagit farväl av ännu en av våra kompisar och nästa vecka blir det lov för flera av oss.

9:orna och 7:orna samarbetade, planerade samt genomförde en idrottslektion. Det blev mycket uppskattat av kompisarna med ordentlig uppvärmning, spökboll till passet och streching.

På Alla hjärtans dag skrev vi fina ord till varandra och till oss själva, det är en skön känsla att få beröm av vänner och få höra hur fina vi är.

Niorna har jobbat med moderna språk och språkliga strategier man kan använda sig av för att göra sig förstådd när ordförrådet inte räcker till. Sjuorna har också jobbat med språk, både med läsförståelse i engelska och skriva i svenska. Sexorna tränar på att skriva olika texter i svenska, beskrivande, instruerande och argumenterande.

Nästa vecka

Våra barn och elever som går 17 veckor och mer har sportlov, lika så longispedagogerna, alla andra går i skolan som vanligt.

På måndag ska förskolan och förskoleklassen till stranden, smörj in era barn med solkräm innan skoldagen.

Thaitema

På torsdagens storsamling ska vi göra Pom ma lai. En sorts blomsterband som buddisterna gör för att få tur och hålla onda andar borta.

Idrott

Tis: Alla har idrott

Tor: Alla har idrott

Alla kommer ombytta i idrottskläder, ombyte med sig. Glöm inte idrottsskor, vattenflaska, badkläder, handduk/ sarong. Smörj in era barn med solkräm på morgonen.

 

Ha en underbar helg och sportlov!

 

Önskar personalen på Sanuk