Skip to content

Veckobrev 7 – Hua Hin

Veckobrev 7 – Hua Hin

Utflykten till Mangroweträsket blev riktigt lyckad! Barnen var intresserade och tyckte att det var vackert och spännande. Vi såg en massa krabbor, fåglar och dessutom hade några turen att få se en riktigt stor varan. Där finns en enorm biologisk mångfald i Mangroweträsket. Vi kan kalla skogen djurens BB då många olika arter har sina ungar där. Mangroweträdet i sig är viktigt på olika sätt. Det ger näring åt vattnet men det skyddar också miljön. Den renar luften från bland annat koldioxid och skyddar mot vind och storm.

På idrotten var det stationsträning. Många muskelgrupper blev tränade och det gick åt en hel del vatten.

Thaikursen den här veckan var användbara fraser. Det är tur att vi har många som vi kan ta hjälp av när vi ska uttala orden. Samarbete är alltid bra.

Bilden den här veckan för de yngre var att måla något från Mangroweträsket. Barnen fick använda pastellkritor och vattenfärg. De äldre målade solnedgångssiluetter med vattenfärg.

F – åk 4

Veckans bokstäver har varit B & O och veckans färg see faa.

Malins grupp har arbetat med bråk på matematiken. Vi har lärt oss en halv, en fjärdedel och en tredjedel.

Den här veckan har vi jobbat med våra lungor och hur vi andas. Vi har känt på vår vilopuls och maxpuls. Vi har också pratat om vad kroppen behöver för att må bra; kost, sömn och rörelse. Barnen har i grupp fått göra en kostcirkel och vi har även pratat om tallriksmodellen.

Veckans engelska var kroppsdelar. Vi tränade på kroppsdelarna och sjung huvud, axlar, knä och tå. Vi var ju tvungna att även sjunga på thai. Sången fick föräldrarna ta del av på storsamlingen. Så duktiga barnen är på engelska och thai!

Veckans GOTD var röksten.

Åk 4-8

Veckan har präglats av samarbete på olika sätt och i olika konstellationer. Ett par 5:or har samarbetat kring problemlösning i matematiken, några elever arbetar tillsammans med temat Sverige och det spelas multiplikationsspel med tärningar. Så här innan sportlov har det också blivit en del prov som avslutning på ett arbetsområde.

Övrig

Glöm inte att det är sportlov för ganska många elever nästa vecka. De som inte har sportlov har skolvecka precis som vanligt.

Vi har tyvärr löss på skolan igen. Vi uppmanar alla att luskamma barnen i helgen!

 

Trevligt lov/helg

Pedagogerna på Sanuk