Skip to content

Veckobrev 7 – Hua Hin

Veckobrev 7 – Hua Hin

I veckan har vi fortsatt vårt arbete med det kinesiska nyåret. Vi spelade upp en ”dockteater” för föräldrarna på storsamlingen. Det var sagan om hur dekinesiska åren fick sina djur.  Alla elever från skolan och förskolan deltog, antingen som berättare eller som aktörer.
Thaitemat i veckan var att göra varsin drillstav. Dessa gjordes med stor entusiasm, nu är det bara till att sätta igång och öva på olika drillkonster.
Alla hjärtans dag uppmärksammades genom att vi alla var klädda i rött dagen till ära. Vi ställde upp oss som ett hjärta och blev fotograferade uppifrån. De som ville fick sedan pyssla lite och göra ”alla hjärtansdag kort”.
På onsdagssamlingen hade vi massage igen. Uppskattat av både stora och små! I veckan har vi haft många besökare som tittat runt hos oss. Även svenska kyrkan gjorde ett spontanbesök och kom och hälsade på.
Idrotten
Vi tog en promenad till en träningsbana utomhus. Där stannade vi till och testade de olika maskinerna. Det blev också en löprunda innan vi pausade för vatten och frukt . Denna dag stannade vi kvar och hade lektion utomhus. Vi testade också lekplatsen och gick ner till stranden. Det blev en svettig men härlig förmiddagsutflykt.
Förskolan
Av toarullar, äggfack och lite färg byggde och skapade vi en giraff tillsammans. För att få veta mer om giraffen tog vi också reda på lite fakta. Vi har lärt oss hur man fingervirkar.
Skola
Den här veckan har det pågått arbete av varierat slag. En del har arbetat med Sveriges landskap, några har spelat memory på engelskan och jobbat med månaderna, andra har haft problemlösning och spelat spel i matematiken. Det är underbart att följa de olika aktiviteterna i klassrummet och se hur koncentrerade och engagerade eleverna är i sitt skolarbete.
På tisdag vill vi att alla elever har badkläder på sig under idrottskläderna direkt på morgonen. Efter idrottslektionen kommer vi att bada i havet.
Glöm inte att kika in under Bilder > Hua Hin > Album 2012/2013 på alla härliga bilder från vår verksamhet
Ha en trevlig helg!
Vi ser fram emot en ny grym vecka!
Hälsningar Maud, Malin, Cissi