Skip to content

Veckobrev 6 – Koh Lanta

Veckobrev 6 – Koh Lanta

Torsdagens storsamling startade med att vi fick lyssna på en redovisning om thailändska hantverk av två elever i år 7.

Sedan fortsatte samlingen med ett alla hjärtansdags- vernissage där föräldrar och elever fick mingla runt i klassrummen för att titta på allt fint våra elever skapat under veckan.

Även denna vecka har vi haft nya aktiviteter thaitemat. Den här veckan var det några elever som fick lära sig mer om islam och sedan gå upp till moskén för att titta på den och några elever fick fördjupa sig i de thailändska frukterna.

Vi har startat upp nya thaispråksgrupper under veckan. Två gånger i veckan har eleverna lektioner i thai, där de bland annat lär sig namnet på färger, veckodagar, frukter och grönsaker, att räkna och en del fraser.

Nästa vecka har vi färgvecka där vi önskar att eleverna varje dag har på sig något som är i just den veckodagens färg.

 Förskolan

Den här veckan har vi varit med om en spännande skattjakt. Vi hittade en flaskpost som tog oss till norra delen av stranden. Där grävde vi upp en skatt efter att ha utfört massor av olika uppdrag. Vi har även pratat massa om RAR och samlat RAR handlingar under veckan.

 Förskoleklass

Vi gick till stranden och där hittade vi en flaskpost, inuti låg en skattkarta. Barnen grävde fram en skatt, vackra pärlor. Vilken glädje! Vi såg även Kapten Enögas piratskepp. Vi mumsade på popcorn som vi fick av sjörövare Stina.

 År 1-3

Under veckan har vi förberett en hel del för torsdagens vernissage. Eleverna har skrivit olika typer av dikter, skapat kärleksmonster genom blåsmålning och tillverkat hjärtan på olika sätt. Vi har också bland annat hunnit med att forska om ett land, arbeta med muliplikation och likhetstecknets betydelse.

År 3-6

En kortare arbetsvecka men det hindrar inte oss från att arbeta intensivt och engagerat med våra arbetsuppgifter. Förintelsen, fördjupning av islam, Sveriges älvar samt repetition av algoritmer i matematiken.

År 6-9

Under veckan blev de elever som jobbat med thailändska hantverk klara. Den här veckan har helårseleverna i årskurs 6 gjort nationella prov i svenska. Idrottspasset i onsdags hade fokus kondition. Eleverna fick välja mellan att simma 1000m eller springa minst 3km på stranden. Det var jobbigt, men alla gav allt. Bra jobbat!

Personalen på Sanuk önskar er en härlig helg!