Skip to content

Veckobrev 6 – Koh Lanta

Veckobrev 6 – Koh Lanta

Då är snart ytterligare en vecka till ända här i paradiset. Under veckan har vi fokuserat på vår roliga aktivitetsdag som blir på onsdag till veckan. Alla klasser har funderat ut vilka aktiviteter de kommer att erbjuda, samt finslipat på detaljerna. Det har provmålats ansikten, naglar och testats att kasta bollar. Förutom det har det sålts lotter till vårt stora lotteri med otroligt fina priser! Alla pengar som vi tjänar in går till organisationen ”Children of the forest”.Vi hälsar våra två lärarkandidater välkomna till några underbara praktikveckor här på Sanuk. Det är dels Karolina som kommer att vara främst med de äldsta eleverna, dels Sofia som kommer att vara på förskolan.

Förskoleklass, förskola och barnklubb
Denna vecka har verksamheterna fokuserat på djur, kinesiska nyåret och vår efterlängtade utflykt till mangroveträsket. Barnen har bl.a. fått veta vilket djur som är kopplat till deras födelseår. Dessutom att detta är hästens år. Vidare har barnen fått skapa utifrån det kinesiska nyåret, bl.a. målat födelseårdjuret.

Mangroveträsket var spännande och intressant att få besöka och utforska från en longtailbåt. Några av djuren barnen fick beskåda var; apa, örn, vinkarkrabbor, slamkrypare mm. Det som fascinerade barnen mest var nog aporna. Dessa blev matade med bananer av vår longtailkapten. Förskoleklassen har tillverkat djur av pärlor och det har skapats både ödlor, krokodiler och ormar.

Storsamlingen för förskolebarnen och barnklubben bjöd denna gång på bl.a. massagesaga. Studier och forskning visar att kompismassage minskar konflikter på skolgårdar. En av Sanuks styrkor är att vi ser väldigt få konflikter på skolgården. En fantastiskt trevlig och innehållsrik vecka på Sanuk – som vanligt!

Samlingarna/ skolan
Vi började veckan med att på samlingen leka en rolig namnlek, där det gällde att så snabbt som möjligt komma på kompisens namn annars förlorades man över till motståndarlaget. På tisdagen var det som vanligt dags för spännande äventyr på våra thaiteman och denna gång stod batik, mangroveträsket, buddhismen, tempelbesök, drillstavar, blomtillverkning på schemat. På torsdagens storsamling berättade två elever om vår kommande aktivitetsdag och om ”Children of the forest”. Dessutom hade vi ytterligare en rolig namnlek där även föräldrarna deltog.

Skolår 1-3
Vi har skrivit texter på lektionerna i svenska under veckan. Vi har arbetat med att skriva fullständiga meningar med stor bokstav och punkt. Vi har övat på att skriva berättelser med början, mitt och slut där man tydligt ser den röda tråden i berättelsen. Vi har även övat på att skriva med en tydlig och läslig handstil. Detta arbete fortsätter vi kontinuerligt med under våren.

Eleverna har gjort klart sina ”Fragglar” och har skrivit presentationer på engelska om dem. Presentationerna har satts upp på vackra bakgrunder i egengjorda ramar. Vi fortsätter detta arbete med att presentera våra ”Fragglar” för varandra.

På idrotten har vi haft dans på skolgården. John, som är Friskis och svettis ledare i Jönköping, hade hand om dansgympapasset. Han handledde och lärde ut danssteg och rörelser till låten ”Fridays are forever” med de Foo. Mycket roligt, lite klurigt och grymt svettigt. Vi har även haft handboll på stranden med vår eminenta handbollstränare Micke. Två roliga idrottslektioner som vi önskar mer av i framtiden.

Skolår 3-5
Nu har vi läst ut vår högläsningsbok ”God natt mister Tom”. Den var mycket omtyckt och alla lärde sig många nya saker. Vi har nu börjat på ”Eldens hemlighet” som vi skriver mycket om. Vi har haft kostkunskap och lärt oss vad vår kropp behöver för att växa och må bra. I vilken mat finns dessa saker och vad är de bra för. Vi har också haft en gästtränare i fotboll som visade att man kan spela på olika sätt och ha kul. Alla kan vara med, bara man gör sitt bästa.

Skolår 6-9
Denna vecka har våra sexor haft fullt upp med nationella prov – de har verkligen kämpat! Grymt jobbat, killar! Även på idrotten har det som vanligt kämpats – först i vattengympa med Niclas sedan i Zumba med instruktören Veronika. Allt detta kämpande har fortsatt i klassrummet där det har jobbats med Selma Lagerlöf, engelsk grammatik, franska revolutionen, elektricitet, matematiska grafer, bilduppgifter av olika slag.

Aktivitetsdag 12 februari
På onsdag 12 februari 12.30 – 15.00 är vår aktivitetsdag till förmån för ”Children of the forest”. Här erbjuds ni olika aktiviteter som bingo, ansiktsmålning, tävlingar och fika, till en billig peng. Det kommer även att säljas lotter till vårt fina lotteri. Ni kan även ta med er saker ni vill skänka bort, som tex kläder och leksaker. Varmt välkomna!

Alla hjärtans dag 14 februari
På fredag är det Alla hjärtans dag. Det kommer vi att uppmärksamma på skolan, det vore roligt om barnen hade på sig något rött eller rosa den dagen.
Vi påminner också om att ni hemma kör en hårlösskoll på era barn.
Hoppas att ni alla får en underbar helg!                                                                                               Väl mött igen nästa vecka!

Personalen på Sanuk