Skip to content

Veckobrev 6 – Huay Yang

Veckobrev 6 – Huay Yang

Morgonsamling
Vilka fantastiska elever vi har i Huay Yang! De kommer och ber att få redovisa sina arbeten på storsamlingen : ) Vi fick höra om när skolan besökte Dogs Rescue Center, lyssna på en sång där också dans ingick och se ett fint gymnastikprogram. Mycket bra tjejer!! Veckan började med att vi hälsade två nya kamrater, Ida och Max, och vår lärarstuderande Lovisa VÄLKOMNA!  Vi har också haft en RAR övning ”Tröjan”, där vi berättade om oss själva och lyssnade till kamraterna. På fredagens samling hade Lovisa gjort ett fint arbete om det Kinesiska Nyåret. Det kinesiska nyåret inträffar i år på söndag men firas betydligt längre.

Idrotten
Idrotten förra veckan var mycket populär, därför ägnade vi även denna veckas lektion åt att spela brännboll. Efter lektionen var det ett pass med stretch-övningar. Det var även lite rörelser på storsamlingen så föräldrarna också får röra sig!
Förskolan
Vädret har blivit stabilare och vi har ett gäng badsugna barn igen. Vi har bildat vågkedjor och försökt stoppa vågorna. Mycket skratt från glada barn. Uppe på land har det varit lekar som Starwars, brottning och kojbyggen. Vi har även forskat om spännande djur som finns här i Thailand. Och tack till Spotify där vi tog hem Mora Träsks härliga och spännande låt ”Nu ska vi gå på Tigerjakt”.

Vi har letat former i vår närmiljö – cirklar, kvadrater, rektanglar och trianglar. Vi hittade fler cirklar än andra former. Vi har mätt oss och jämfört hur mycket längre/kortare vi är än varandra, hur många cm som skiljer oss åt mm. Vi har mätt avstånd med långa kliv, jämfotahopp, famnar mm.

I slutet av veckan fick vi besök av vår lärarstudent som annars är med skoleleverna. Hon berättade sagan om hur de kinesiska åren har fått sina namn. Detta med anledning av det kinesiska nyåret som infaller denna helg. Sedan fick de barn som ville måla sitt års djur. Blev mycket fina konstverk.

Vi har verkligen haft en mysig vecka med mycket glädjeämnen och ser fram emot nästa.
1-9:an
De yngre eleverna har arbetat vidare med sina enskilda uppgifter som bl.a. innebär djur i Thailand, att skriva berättelse, läsförståelse, kartkunskap, matematik och mycket annat. Några av de yngre eleverna har också egna Bloggar som de skriver. Tänk så mycket nytt tekniken inför även i skolan! Varje vecka blir vi lika glada över arbetsivern hos våra elever! De är ofta klara med sin planering redan på torsdagen.

De äldre eleverna har bl.a. arbetat med dialoger, språkhistoria och läsning av skönlitteratur på engelska. Även några av dem har egna bloggar, kul!

En spännande händelse inträffade under onsdagen. Miss Not kom plötsligt in och berättade att det fanns en skorpion borta vid Andehuset. Skorpionen hade hon lagt i en plastbalja och då kunde den inte ta sig upp. Därefter hämtade hon en sax och klippte av den taggen på svansen. På så sätt gjorde hon den ofarlig. Hon flyttade på stenar och plötsligt sprang en ödla, med ett vackert mönster ca 2 dm lång, ut ur ett hål. Den var inte farlig.

Den här händelsen inspirerade oss till att på bilden i torsdags måla djur i Thailand. Det blev många fina målningar av olika djur! Kom gärna in och titta i klassrummet.

Madam Katrin var sjuk denna vecka men vi hade lite engelska med de yngre eleverna ändå. Ord med anknytning till vårt liv här nere tränades.

Så vill vi åter igen önska er alla en riktigt skön nyårshelg!

Hälsningar Ulla, Lina, Katarina, Anna och Lovisa

Sanuk Huay Yang