Skip to content

Veckobrev 6 – Huay Yang

Veckobrev 6 – Huay Yang

Vi har fått två nya kompisar denna vecka, en på förskolan och en i skolan. Välkomna!
Veckan inledde vi med en heldagsutflykt till Prachuap Kiri Khan. Vi började med ett besök på akvariet, där vi tittade på de djur som finns i havet som vi badar i varje dag. Efter det besökte vi glasögonaporna vid Ao Manao, som var väldigt tama. Vi åt lunch på stranden och badade i det turkosblå vattnet. Innan avfärd fick alla barn köpa varsin glass.

Idrotten
Både förskolan och skolbarnen har lekt olika rörelselekar där vi har tränat samarbete och fysik. Vågorna har inte varit så höga den här veckan, så alla barn har haft chansen att bada efter idrotten.

Förskolan
Förskolebarnen har övat mycket på Sagan om den lilla, lilla gumman, som sedan framfördes på storsamlingen. Det har blivit mycket vattenlek eftersom vi har fått ett nytt, inhägnat uterum i samband med lokalbytet. Vi har fokuserat mycket på matematik, främst mönster och sortering.

Skolan
I skolan har vi pratat en hel del om begreppet RAR, Respekt för andra, Ansvar för dina handlingar och Respekt för dig själv. Vi har diskuterat hur man bör agera mot varandra genom olika värderingsövningar. Eleverna har fortsatt att arbeta med sina planeringar från hemskolorna. Flera elever har arbetat med vattnets kretslopp och vi tänkte bygga vidare på detta tema under nästa vecka, då vi ska studera havet och dess betydelse närmare.

Thaitema
Förutom utflykten till Prachuap har vi fortsatt att träna på vårt thailändska ordförråd. Skolbarnen har lekt mattelekar med thailändska siffror, och de äldsta eleverna har tränat på vardagsfraser på thai. Vet ni hur man frågar vad någon heter på thailändska?

Trevlig helg!
Önskar Maja, Cicki, Nina, Lalla