Skip to content

Veckobrev 6 – Hua Hin

Veckobrev 6 – Hua Hin

Batik var veckans thaitema. Alla barnen hade med sig en tröja, ett linne eller ett örngott. Vi knöt sedan knutar, några gjorde stora, några gjorde många små. Det fantastiska är att alla gjorde på sitt sätt och att alla blev unika. Efter att vi knutit så la vi ner dem i ett färgbad där de fick ligga och dra åt sig färgen. Sen var det sköljning i flera steg innan vi hängde upp dem på tork. Det mest spännande ögonblicket var när vi skulle klippa upp knutarna för att se resultatet. Så vackra och olika alla blev!

På samlingarna har vi fortsatt med våra samarbetsövningar så som vända mattan och kroppsdel mot kroppsdel. Vi har dansat linedance och haft ansiktsmassage. Barnen njuter verkligen av massagen och det är en härlig start på dagen.

På idrotten har de yngre eleverna varit på stranden och lekte katten och råttan, bläckfisken och sista paret. Så mysigt att vara på stranden! De äldre spelade korgboll och favoritleken catch the flag.

På storsamlingen sjöng vi ”alla är lika mycket värda” och tackade av alldeles för många barn.

På bilden har de äldre målat hjärtan i ett tredimensionellt perspektiv och de yngre har gjort geckos.

Thaikurs 1 den här veckan var frukter. Vi dukade upp ett härligt fruktbord med en massa olika frukter som inhandlats på marknaden. Vi övade på vad de heter på thai och sen provsmakade vi. Så gott! Thaikurs 2 jobbade med grönsaker.

F- åk 4

Veckans färg har varit see som och veckans bokstav P.

Malins grupp har fortsatt skriva tankekarta och faktatext om djur och arbetat med bråk i matematiken. Förutom det så har ju alla sina egna planeringar som de är superduktiga på att arbeta självständigt med.

Förskolebarnen, förskoleklassen och Malins grupp har den här veckan börjat jobba med kroppen. Vi har tittat på film om skelettet och hjärtat, vi har gjort egna skelett och målat hjärtan, samt sjungit sånger om kroppen. Så underbara och kloka diskussioner det blivit om hur dessa delar av kroppen fungerar och vad de har för funktion.

På engelskan jobbade de yngre med mat. Vi intervjuade varandra, ”Do you like……? Yes, I like…./ No, I don´t like….” och övade på så sätt på att prata engelska.

I Annas grupp har en del arbetat med bronsåldern och asagudar. Det skrivs faktatexter och sagor. I matematiken arbetas det med bland annat geometri och multiplikation.

Veckans GOTD var bronsåldern.

Åk 4-8

Den här veckan har det varit en fröjd att se våra äldre elever hjälpa eller samarbeta med de yngre i allt från rastaktiviteter så som att inge mod i de yngre att verkligen ta det första steget i att våga hoppa in i långhopprepet och att hjälpa till så att alla kunde knyta sina batiktröjor och sen även klippa upp dem utan att ta en bit av tröjan på köpet.

Givetvis har det också arbetats i klassrummet med landskap, tränar på ämnesprov engelska och svenska för att vara rustade tills de kommer hem, algebra-prov och hur Sverige styrs. Här ligger vi inte på latsidan!

Övrigt

På tisdag och onsdag åker vi till Mangroweträsket. Den dagen man inte åker till mangroweträsket har man idrott. På måndag kommer eleverna få en lapp med sig hem där det står vilken dag de ska åka.

Trevlig helg!

Pedagogerna på Sanuk