Skip to content

Veckobrev 6 – Hua Hin

Veckobrev  6 – Hua Hin

Under veckan som gått har elevantalet minskat, vilket märks i gruppen! Det är lustigt att se vad som händer med gruppdynamiken då några slutar, de som tidigare valt en laid back position kan plötsligt ta större plats.

I tisdags var Ay här och visade hur man tillverkar lyckobringande blommor, pom ma lai, som tillverkas till Buddhas ära. Efter genomgången  fick eleverna pyssla egna blomsterpynt (som det heter på norsk). Dessa blomstergirlanger kan  man ge bort till någon man tycker om ,  hänga upp i bilen, eller hänga vid ett andehus för att bringa lycka.

På onsdagar har vi tidigare provat på både ansiktsmassage och kroppsmassage, denna onsdag ersatte vi massagen  med yoga. Kul att prova på något nytt.

Idrotten
Under veckans arbetspass har vi både jobbat  teoretiskt och  praktiskt. Eleverna har fått träna  stabilt sidoläge. De äldre eleverna fick lära de yngre, för att sen visa och genomföra  detta på sina föräldrar under storsamlingen.  Idrotten fortsatte sen med ett pulshöjande pass med  ” vända  kon” vilket var väldigt svettigt. Vi avslutade idrotten  med en dans.

I måndags tränade de yngre barnen  på  geometriska former. Först pratade de om de olika begrepp som cirkel, fyrhörning, kvadrat och triangel, sedan gick de på figurjakt. De använde sig av kameror och i-pads för att dokumentera sina fynd.  Allt detta finns att se på väggen i förskolan, välkomna in för att titta.

Vi har också pratat om adjektiv, där har vi övat oss på att ”krydda” en text med adjektiv.

Vi vill passa på att tacka Nicke, Micke och Peter som ställde upp och hade fotboll med eleverna så att vi, lärare fick möjlighet att åka iväg på vår studiedag.

Kommande vecka:
Nästa vecka kommer vi att tillverka drillstavar med barnen.

På tisdag vill vi att barnen har med sig badkläder eftersom vi kommer att bada efter idrotten.

På fredag är det alla hjärtans dag, det tänker vi uppmärksamma genom att alla skall ha en röd (el. rosa, orange) t-shirt på sig.

Trevlig helg!

Hälsningar Maud, Malin, Maria, Suss och Monica