Skip to content

Veckobrev 51 – Koh Lanta

Veckobrev v. 51 Koh Lanta

Tack alla barn, elever och föräldrar för en fantastisk termin, oj  vad vi har lärt oss mycket och tänk vad vi har fått uppleva tillsammans! Vi kommer att sakna alla vi har fått möta under hösten och önskar er alla en riktigt God Jul och ett underbart 2017.

Skolstart vårterminen 2017

Skolan startar igen på onsdag den 11 januari med uppropsdag. På skolans anslagstavla och på respektive dörr kommer det att finnas anslaget vilka elever som ska gå i vilket rum tillsammans med vilken lärare.

  • Förskolan börjar 08.20 och alla barn och föräldrar träffar förskollärarna vid rummen Chang respektive Loma på nedre plan i skolbyggnaden.
  • Skolan börjar 08.30.Alla som går i en grupp med år 1-2 börjar tillsammans med sina nya klasskompisar och lärare i klassrummen Gåbb, Nåck, Boo eller Ching Chock på nedre plan i skolbyggnaden. Alla som går i år 3-9 träffar sina lärare på skolgården och börjar med att samlas i skolans sala.
  • Förskoleklassen börjar 08.30 i poolhuset
  • Alla nya föräldrar är välkomna till informationsmöte med rektor Tina i stora konferensrummet på Southern Lanta, precis invid skolan klockan 09.00

Uppropsdagen är slut ca 10.00, då utvecklingssamtal och inskrivningssamtal tar vid.

Från och med torsdagen den 12 januari har vi hela skoldagar som vanligt.

Förskolan

Denna vecka var det Lomaa och Nåcks tur att besöka lekplatsen och utegymmet i Oldtown. Vi har fortsatt att öppna vår julkalendrar.  Denna vecka har vi haft formjakt på lomaa och chang har vi har pysslat apor och undersökt magnetismen. Tillsammans med skolan har vi haft juldans på skolgården, vi har haft en förmiddag fylld med julpyssel som snögubbar med former, julgranskulor, pepparkakor och julgranar av våra händer.

Förskoleklassen

Vilken vecka vi har haft i förskoleklassen. I måndags var vi på utflykt till Old Town där vi besökte lekplatsen och utegymmet tillsammans med Loma.  I tisdags var det först ett besök i poolen och sedan var vi nere på stranden och lärde oss att poja av Mr Nui. I onsdags var det först ringdans tillsammans med resten av skolan och julpyssel tillsammans med förskolan. Sista dagen på terminen avslutade vi med att gå ut och äta glass på restaurang.

Åk 1-2

Vi har kört tvilling, flaggan och rörelse till musik på idrotten, be era barn förklara vad det kan vara. Boo och några fler barn i skolan har besökt en Thailändsk skola på Lanta Noi. Vi var med på en lektion i engelska, lekte en lek, de visade upp en dans och vi fick en rundvandring. Gobb har arbetat med något vi kallar X3, fråga får ni höra vad det är…För andra gången hade vi vattenjympa som uppvärmning innan de fick simma några längder när vi hade idrott i poolen. Dans kring granen blev det i onsdags tillsammans med förskola och förskoleklass.

Åk 2-3

Jaha, då är vi framme vid den här veckan, den sista veckan och det väntas ett härlig välförtjänt jullov runt hörnet. Den här veckan har vi arbetat klart med sådant som vi påbörjat inom olika ämnen. Vi har, med spänning, lyssnat på radiokalendern och nu är det nära ett bra slut, hoppas vi…;) På retoriken den här veckan har vi fått träna på hur man gör bäst för att argumentera för något, vårt favoritexempel är högre veckopeng… Vi uppmanar barnen att läsa under hela lovet och, om de vill, delta i en jullovstävling där fint pris utlovas.

Åk 4-5

Under veckan har vi klurat, spelat schack och spel samt övat och övat på vårt uppträdande inför julavslutningen. Vi har också slutfört våra planeringar inför terminsavslutningen. Flitens lampa har lyst hela veckan i klassrummet.

Åk 6-9

Den här veckan har vi jobbat klart med terminens arbete. Några av eleverna har till och med börjat jobba efter nästa termins planering.  Vi har planerat och övat ganska mycket på vårt bidrag till årets julshow “Let´s dance”. Vi känner oss grymt nöjda med vårt framträdande!

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!