Veckobrev 51 – Huay Yang

Årets sista storsamling blev varm och rolig, vi var många som samlades för att säga hejdå och god jul. Trots strul med teknik fick vi ihop en julquiz med blandade frågor för stora och små. Vi avslutade med att dansa tillsammans under ledning av elever från högstadiet.

Annars har veckan varit fylld av avsked, vi har tackat av ett antal elever varje dag. Fint och ibland känslosamt. Vi är glada över att få möta så många fina familjer och få låna deras barn under en tid.

Förskola/Förskoleklass/Barnklubb

Den här veckan har innehållit både innehållit glädje och sorg. Glädje över alla fina tal och samtal med barn och vårdnadshavare, men även lite sorg i hjärtat när de lämnar oss, Sanuk och Huay Yang. Pop kan mai, förhoppningsvis!

Vi har arbetat vidare med vårt hav. Varje dag fylls det på med något nytt. Idag har en liten krabba och en delfin fått flytta in.

Lässtunden är uppskattad, idag läste vi om Ariel, kan ju hända att det dyker upp en liten sjöjungfru i vårt hav en vacker dag 🙂

Vi har även tränat på Miniröris, och naturligtvis badat i poolen. Annars har det varit rena tomteverkstaden hos oss på förskolan, barnen har pysslat, pärlat och gjort små paket till sina föräldrar. Gulliga!

Vi inviger jullovet med poolparty på fredagen!

År 1-2

Ettor och tvåor har ägnat de här sista dagarna före jul till att göra klart de sista uppgifterna i sina planeringar så det har varit mycket matte och svenska hos oss. Vi har pratat om jultraditioner och var de kommer ifrån, tränat en del på julord på engelska och ritat och färglagt mandalas med jultema.

Det har vilat en lite sorgsen stämning över klassen samtidigt som en julglädje har bubblat under ytan. Nu är julafton inte långt borta. Många reser hem och andra har lov och vissa reser vidare mot nya äventyr.

Det har varit fantastiskt att få lära känna dessa familjer och se hur fort barnen har funnit sig till rätta och fått nya vänner. Nu önskar jag alla ett riktigt skönt lov och ser fram emot vårterminen i januari då vi kommer att möte nya barn som ska gå hos oss på Sanuk.

År 2-5

Det har varit jullovskänsla hos oss. Många känner av att det snart är lov. Vi har jobbat på med våra planeringar för att få känna oss lediga över julen. De elever som känt att de har tid över har skrivit faktatexter om olika spännande djur. Vi har arbetat med tankekartor och sen skrivit ner texterna på dator. Spännande läsning.

På idrotten den här veckan har vi dansat tillsammans med högstadiet. Det har varit roligt men svettigt. Tur att vi har pool!

År 5-8

Denna vecka har eleverna febrilt arbetat för att avsluta uppgifter och arbeten. Somliga har jobbat hårt in i det sista medan andra har kunnat ta det lite lugnare. Gruppen har hjälpts åt att städa ut julen ur klassrummet och även haft julgransplundring med sång och dans kring “granen”. Den här gruppen har verkligen haft en bra gemenskap och avslutar nu terminen med en övernattning hemma hos några fantastiskt vänliga föräldrar. Tack snälla!

Vecka 3

Nu går vi på lov och vi  startar skolan igen måndagen den 14 januari klockan 08.30 med presentation, upprop och lärakännaövningar. Klockan 09.00 har rektor informationsmöte för nya föräldrar medan alla barn och elever är tillsammans i sina grupper och lär känna varandra. Skoldagen slutar 10.00 för alla.

Idrott vecka 3

Kerstins och Annikas grupper – har idrott på onsdag

Susanne N:s och Åsas grupper – har idrott på torsdag

Förskolan/ Förskoleklassen/Barnklubben – har idrott på fredag

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med en fylld vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Tack för en riktigt bra hösttermin och ha ett skönt jullov!

 

Önskar personalen på Sanuk