Veckobrev 51 – Huay Yang

En speciell känsla infinner sig när det är sista veckan på terminen och det dessutom är två fina kamrater som ska lämna oss men innan dess har det hänt mycket roligt.

Morgonsamling I måndags började vi med ”Veckans kompis”. En klasskamrat beskrivs och den första som gissar rätt, får en liten belöning. Resten av veckan ska alla vara speciellt uppmärksamma mot den kompisen. Veckans samlingar har för övrigt varit lite speciella. Två samlingar har varit att läsa enskilt i sin egen bok. Det berodde på att mer än halva klassen var och spelade golf en morgon. Nästa morgon hade vi hjälp av en snäll pappa och då passade det bäst att läsa. MEN, läsa är kul så det gjorde inte något!

 

 

Idrotten Även den här veckan har vi varit ute vid två tillfällen. En gång lekte vi ”Snäcksamlarna” och därefter badade vi i riktigt höga vågor. Oj, så roligt det är att dyka in i dem! Vi har också gått på stranden och återigen badat. På avslutningen fick vi möjlighet att bada i familjen Ericsons fina pool. Det är faktiskt två olika saker att bada i havet och i poolen!

 

3-5:an De yngre eleverna har jobbat mycket med engelska och svenska. För att lära sig nya glosor behöver man lära sig en viss teknik och det kan ta sin tid. Lätt att tappa tålamodet! I svenska har eleverna tränat på att sätta ut skiljetecken och stor bokstav på rätt ställen. Matten flyter på riktigt bra och några har börjat med geometri och vinklar.

6-9:an De äldre eleverna arbetar på i full fart. Någon håller på med Atomer, någon med spanska, någon annan med elektrokemi eller matematik, enheter och skala. Det är stor variation på det eleverna gör! Alla arbetar på bra efter sin förmåga.  

I thaitemat har vi arbetat med färger, veckodagar och frukter.

Under vår avslutning började vi med att fika och tacka av våra två kamrater som slutar. Vi uppmärsammande också vår underbara Maid. Därefter delades vi in i 6 grupper, både föräldrar och elever, sedan fick grupperna lösa olika kluringar och redovisa hur de tänkt för de andra. Till sist samlade grupperna snäckor på stranden och vi gjorde en gemensam mobil till minne oss och den här terminen. Sedan blev det avfärd till den fina poolen i Sang Arun och så avslutades kvällen med en god middag på restaurang Nirvana. 

God Jul och Ett Gott Nytt År!

Vi ses vecka 2 igen. De nya eleverna hälsas VÄLKOMNA måndagen den 7 / 1 kl. 08.30 och därefter följer inskrivningssamtal efter ett uppgjort schema. De ”gamla” eleverna är VÄLKOMNA tisdagen den 8 / 1 kl. 08.30 då terminen sätter igång på riktigt!

Ulla på Sanuk School i Huay Yang.