Skip to content

Veckobrev 51 – Hua Hin

Veckobrev 51 – Hua Hin

Vi har haft en härlig sista vecka inför lovet.

Återigen står vi inför avsked men som tur är kommer det massa nya kompisar i januari.

Vi har yogat, friskat upp minnet med diskussioner kring vår värdegrund RAR, provat på hur det är att frysa i Thailand och haft mycket skoljobb att avsluta.

Vi fick en jätterolig förmiddag tillsammans i samband  med vår terminsavslutning.

I blandade föräldrar- och barnlag med egengjorda hejarramsor och målade i sin lagfärg tävlade man i olika grenar. Till exempel godishissen, hitta flest bollar med hjälp av en strut att titta i, pricka gafflar i en vattenmelon, det längsta laget och att dramatisera en saga.

Tack alla föräldrar och barn för kämparinsatser!

Förskola och F-klass

Ett sista julpyssel i form av en gran som dekorerades med klisterpaljetter fann vi i en av luckorna på vår julkalender. På gymnastiken gjorde vi förra veckans favorit i form av yoga. Olika yogapositioner finns på kort som alla barnen fick dra och se vilken vi skulle göra. Flera kom ihåg vad hur positionen skulle göras och vad den hette. Imponerande!

Den fria leken har innehållit mycket kojbygge där kojorna ligger i olika länder som de rest emellan. Då gäller det att packa med sig saker så man klarar sig.

Förskoleklass har jobbat med lägesord, bokstaven T och talat om minus- och plustecknet.

År 1-3

Årets sista vecka har bjudit på mycket roligt. Några elever har skrivit en hälsning till sina klasskompisar i Sverige. En elev har fått hälsningar från sin klass som vi sedan läste upp inför sanukklassen. Det är roligt att skriva hälsningar eller att få hälsningar kom vi fram till!

Vi har fortsatt arbetet med bokstavsinlärning för några av de yngsta barnen, de har även skrivit texter till serier. Några av de äldre eleverna har tränat läsförståelse där man ska träna på att även kunna “läsa mellan raderna”.

I matematiken så övas taluppfattningen, olika räknesätt, multiplikationstabeller och problemlösning.

Vi har lekt lekar tillsammans eller i smågrupper på engelska. Några av de äldre eleverna har arbetat med balans, friktion och listat ut hur man kan förflytta tyngdpunken på sin egen kropp för att bättre kunna ta emot t ex en tackling…

År 3-9

I matematik har eleverna jobbat med klockan, multiplikationstabellen, procent och geometri.Några elever har jobbat med materiallära i slöjd och med bilduppgifter.

I svenska har eleverna jobbat med debattartiklar, fabler, fantasyroman och läsförståelse.

Vissa av barnen har även jobbat med kretslopp, puberteten och ekosystemet i NO och i SO har de jobbat med geografi/ Sverige.

I musik har en elev komponerat och spelat in en blueslåt, medans andra har läst och skrivit om musikens historia i Nord och Sydamerika

.De elever som läser spanska har fått lära sig presentera sig och sin familj mer utförligt och om gester man använder i Spanien när man pratar!

Vecka 2

Alla, både nya och gamla elever, börjar klockan 08.30 och slutar 10.00 på onsdag den 10 januari. Alla föräldrar är välkomna under uppropet men vi önskar att nya föräldrar är kvar mellan 09.00-10.00 för information med rektor. Den morgonen får ni också er tid för inskrivningssamtal som kommer ske någon gång under dagen.

Idrott vecka 2

Torsdag, åk 4-9 har idrott. Alla kommer ombytta i idrottskläder, har med sig vanliga kläder som ombyte. Glöm inte att smörja in era barn med solkräm på morgonen och skicka med en kräm att ha i skolan. Glöm inte att ta med en fylld vattenflaska, gymnastikskor, badkläder, handduk/sarong, myggmedel.

 

God Jul och Gott Nytt År, ses igen på onsdag den 10 januari 08.30

 

Önskar personalen på Sanuk