Skip to content

Veckobrev 51 – Hua Hin

 

Veckobrev 51 – Hua Hin

En hel termin har nu gått vilket är svårt att förstå. Tiden går så fort när man har roligt och det har vi verkligen haft.

Morgonsamlingarna är väldigt internationella här i Hua Hin. Vi räknar varje vecka på fyra olika språk, svenska, engelska, thai och norska. Det är häftigt att se de små barnen räkna ända upp till 20 på alla språken. Vi lär oss även färger och veckodagar på Thai.

Vi har också haft avslappning och samarbetsövningar på samlingarna.

I tisdags hade vi ett aerobicspass på idrotten där alla eleverna, F-8, var med.

Idag, fredag, hade vi haft en fantastisk julavslutning ala thaistyle. Vi delade upp oss I lag och alla I lagen fick en egen egenskap. Sedan tävlade “egenskaperna” mot varandra I olika grenar. Ett lag vann och fick då ett chokladguldregn över sig. Eftersom alla på Sanuk är “vinnare” racket chokladen till alla. Vi avslutade med fika och festis.

Tre av eleverna som gått hos oss under höstterminen tackade vi idag och vi önskar dem en trevlig resa hem till Norge och Sverige och hoppas att vi ses igen.

F-3 har haft mycket gemensamt denna vecka så som språklekar, sångstund, pyssel och filmtaijm. Vi har tittat på Astrid Lindgrens matineéfilm “Allra käraste syster” och “Rasmus på luffen”.

Förskola, barnklubb och förskoleklass

Veckan har gått i rasande fart med lek, bad, aerobic och mycket sång/ramsor. En favoritsång denna veckan har varit “Tingelinge tåget går”.

Vi har spelat ett legomattespel som barnen tycker mycket om, så ett sådant har de nu klippt och klistrat för att kunna ta med sig hem och spela.

Veckans bokstav har varit U och det var inte lätt att hitta många ord som börjar på den bokstaven, kanske kan ni hitta fler tillsammans hemma.

Jullpyssel och mys har vi också hunnit med, pärlat hjärtan.

Åk 1-3

1-3 har jobbat  med sina indivuduella planeringar  och vi har brutit av med lite inlärningslekar och språklekar. Bostaven D, skriva sagor, stavning, de fyra räknesätten och Ipaden med matteappen “Nomp“ har varit I fokus.

Åk 4-8

Nu har alla våra barn arbetat på riktigt rejält den sista veckan: skoluppgifter, inlämningsarbeten, prov, tester, förhör – och som de har kämpat, kämpat, kämpat! Vilken skön känsla när vi kunde sätta check på den här terminen 🙂

Och så har vi naturligtvis haft en massa kul för oss på idrotten och på rasterna. Det blev hopp och skutt med gympingpass på tisdagen och sen har vi kört catch the flagg på rasterna så att svetten lackat. Idrotten på torsdagen fick vi stå över – det var liksom liiite regnigt och blött i gräset.

 

Vi ses igen nästa år den 6 Januari klockan 08.30.

God Jul och Gott Nytt År!

Önskar Personalen på Sanuk