Skip to content

Veckobrev 50 – Koh Lanta

Veckobrev 50 – Koh Lanta

På torsdagens storsamling hade F-2 ett fantastiskt fint luciatåg, med både lucior, tärnor, stjärngossar och tomtar.

Eleverna sjöng och läste verser och vi fick faktiskt lite julkänsla trots palmer, sol och 30 grader. För att få ännu mer julkänsla fick alla elever sedan varsin lussekatt. Vilken lycka!

En påminnelse om tider för julavslutning och skolstart.

Julavslutning 17 december 2015

Torsdagen den 17 december har vi först en vanlig skoldag. Obs, ingen storsamling men föräldrafika finns för de som vill. Förskolebarnen slutar 13.50 och skolbarnen slutar 14.00 som vanligt. Klockan 17.30 återsamlas vi alla på skolgården där julavslutningen startar med ett uppträdande av eleverna, sedan kommer vi gemensamt att förflytta oss till stranden för att fortsätta vår avslutning i stämningsfullt vintermörker där… När vi lämnar skolgården och beger oss till stranden vill vi att alla barn och elever går tillsammans med sina föräldrar.

Alla barn och elever är sedan lediga på fredagen den 18 december.

Terminsstart 6 januari 2016

Skolan och förskolan börjar med en uppropsdag på onsdag den 6 januari, då vi kommer att hälsa många nya barn och elever välkomna till oss på Sanuk.

Förskolan och förskoleklass börjar 08.20 i respektive rum.

Skolan börjar 08.30 med gemensam samling i Salan, morgonen fortsätter sedan med olika lekar och övningar för att lära känna alla nya kompisar och pedagoger.

Uppropsdagen är slut klockan 10.00 och då går alla barn och elever hem för dagen.

Från och med torsdag den 7 januari har vi vanliga skoldagar igen.

 

Förskolan

Den här veckan har vi julpysslat massor i förskolan. Det har klippts, klistrats, målat och glittrats. Vi har också varit på yoga med båda förskolegrupperna. Spännande tyckte vi alla. Nu blir det fler och fler avtackningar och det är alltid lika spännande då en kompis ska få sin thaibok och lyssna på sin avtackning. Detta med thaiböcker tycker barnen är spännande och vi ser att de ritar egna thaiböcker och funderar vad som kommer att vara med i deras thaibok. Vi har också hunnit med lek på stranden där vi gjort stora sandslott med snäckor på och grävt ner alla barnens fötter.

Förskoleklass

Veckan startade med Yoga för eleverna, som verkligen var anpassad för barn. Yogainstruktören trollband eleverna genom att låta dem bli delaktiga, vad finns det för djur i havet? och alla var ivriga att få berätta, sen gjorde de en rörelse kopplat till varje djur. Alla var nöjda och glada efteråt.Vi har tränat vår finmotorik genom att färglägga mönster på elefanter, vi har även lärt oss mer om elefanter, och kopplat det till bokstaven E.

År 1-3

Det har varit mycket fokus på träning inför torsdagens luciatåg, som ju blev jättefint. Longstayeleverna arbetar med julen som tema på so:n. Vi pratar bl.a. om varför vi firar jul och hur olika jultraditioner ser ut. Vi har börjat jobba lite med teknik och pratat om vad teknik är och om all teknik vi använder oss av i vardagen. Det närmar sig terminsavslutning och flera av våra elever ska snart hem till Sverige igen, de jobbar på för att hinna med allt i sina planeringar och de är så flitiga.

År 3-6

På idrotten har eleverna både sprungit långdistans i värmen på stranden och testat sina simkunskaper i skolpoolen.  I so är det mycket på gång, eleverna arbetar bl.a. med stormaktstiden, Sveriges geografi, vikingatiden och världsreligionerna hinduismen och buddhismen. I no arbetar eleverna med luft och tryck, biologi, energi och magnetism, så även där är det mycket på gång! I engelskan arbetar vi med siffror, klassrumsord, klockan och några elever skriver om kända sagor till modernare versioner. Vad sägs om Tattoo White?

År 6-9

En intensiv vecka är till ända. Eleverna har verkligen gett allt när det gäller att hinna lämna in alla arbeten och göra alla prov innan betygsdeadline. I fredags firade vi att terminens alla arbeten är inlämnade med en glassfest. Idrotten i veckan ägnade vi åt att testa ultimate frisbee.

Trevlig helg önskar personalen på Sanuk