Skip to content

Veckobrev 50 – Huay Yang

Veckobrev 50 – Huay Yang

Man undrar alltid var tiden tar vägen, nu är snart terminen slut. Men som man säger; tiden går fort när man har roligt. Det har vi här på Sanuk! Även denna veckan har vi haft avtackningar av barn som åker hem och firar jul. På vår storsamling firade vi Lucia. Terassen var pyntad med små granar, glitter och en egengjord gran av pinnar. Barnen uppträdde med fantastisk sång och musik inför föräldrarna. Efteråt fikade vi ihop, gott med lussebullar och pepparkakor!

Idrott

På idrotten hade vi röris-gympa, och ett svalkande dopp i poolen. Vi har även fortsatt med HLR-undervisning i smågrupper. Nu vet barnen att man ringer 119 då man är i Thailand.

Åk 1-4

Den här veckan har författarglädjen infunnit sig i skolan. Flera elever har skrivit fina berättelser. Det har handlat om allt från prinsessor till läskiga drakar och spöken. Vi hoppas kunna få några upplästa nästa vecka. Några elever har haft med sig arbeten om Alfred Nobel, då passade vi på alla att prata om det och årets Nobelpristagare. Vi har sett olika filmer om de fem världsreligionerna och jämfört likheter och skillnader. Vi har konstaterat att Islam, Kristendom och Judendom har mer likheter än skillnader. Det är roligt att se hur barnen utvecklas under sin tid här på Sanuk.

Åk 5-9

Även denna vecka har eleverna arbetat hårt för att bli klara med de sista uppgifterna inför betygsättningen. Flera elever har haft uppgifter i svenska och samhällskunskap, där de har skrivit olika typer av texter. I samhällskunskap har det handlat om vår orättvisa värld och resursfördelningen i världen. Eleverna har också arbetat en hel del med thaitema, både färger, veckodagar, frukter och siffror har repeterats.

Förskola/Förskoleklass

I veckan har vi haft orm-tema. Det är spännande med ormar, och vi har sett några här i Thailand, så vi vill gärna ta reda på så mycket som möjligt. Vi har pärlat ormar och gjort orm-snurror. På fredagssamlingen berättade vi för skolbarnen allt som vi tagit reda på, och visade hur lång världens längsta orm är. Som avslutning på samlingen och temat lekte vi “ormen byter skinn” och “gravida ormen”.

Vi har på förskolan pratat om känslor, och delat med oss av våra tankar och funderingar. Hur ser man till exempel ut när man är glad, arg, trött, förvånad eller fundersam? Det är kul att se på varandra och att få dela med sig av sina erfarenheter av olika känslor.

Mycket kul blir det under veckan. Ett barn lärde oss andra ett nytt spel med kulor; kulknock. Vi har också provat på att göra egna sagor i appen “puppet-pals”, lekt med play-doh deg och läst mattesagor.

Nästa vecka

Vi har Julavslutning på Jack’s Beach, torsdag 17/12  kl 18.00 (ingen storsamling på morgonen). Alla elever och familjer samlas för en gemensam stund tillsammans. Vi äter gott till egen kostnad och önskar varandra God Jul. Det kommer även att bli en överraskning. Dagen efter, fredagen den 18/12, slutar vi kl 10.00, som kompensation för torsdagskvällen.

Hälsningar

Personalen på Sanuk