Skip to content

Veckobrev 50 – Huay Yang

Veckobrev 50 – Huay Yang

Det är så roligt när klassen börjar ta form. Nu fram till jullovet är vi 8 elever och alla passar väldigt bra in i vår klass, både vad gäller arbete och rastaktiviteter. Stora som små är tillsammans och hjälper varandra.

Morgonsamling Under veckan har vi fått lära känna våra nya kamrater bl.a. när vi arbetat med RAR-övningar på samlingarna. På storsamlingen fick vi ta del av ett lite annorlunda luciatåg. Vi gör så gott vi kan på den lilla tid vi haft tillsammans. I klassen har vi också några författarämnen och de delade med sig av en underbar dikt och en fantasifull saga. Självklart är det också nyheter från Sverige.

Idrotten I det härliga vädret passade vi på att ha lite friidrott och gymnastik på vår fina strand innan vi avslutade med vattenkrig i havet. Vi har också tagit ta en promenad på stranden. Det är alltid lika spännande att se vad man kan hitta. Den här gången var det bl.a. några maneter.

3-5:an Två av våra nya kamrater har arbetet intensivt med matematik och engelska denna vecka. Det har också varit en del svenska och geografi. Något som kommer självklart när man pluggar på detta sätt är att alla hjälper alla. När jag är upptagen rycker någon av de andra in och det fungerar väldigt bra. Vi har tränat intervjuteknik och intervjuat varandra.

6-9:an Våra stora elever arbetar väldigt bra och klarar mycket på egen hand. Ett stort arbete i kemi är nu avslutat, ett annat i svenska är också klart. En del elever väljer att arbeta intensivt med ett ämne i taget och att göra klart det, innan nästa ämne påbörjas. Andra tycker om att växta mellan ämnena.

I tema Thailand har vi arbetat med buddhismen och de nya kamraterna har arbetat med siffror. På bilden målade vi något som vi förknippar med Thailand. För många blev det standlivet.

Glöm inte att kika in under Bilder > Huay Yang > Album 2012/2013 på alla härliga bilder från vår verksamhet.

En trevlig luciahelg önskar
Ulla

På Sanuk School Huay Yang.