Skip to content

Veckobrev 50 – Hua Hin

Veckobrev 50 – Hua Hin

Veckan har ju såklart genomsyrats av advent och Lucia. Vi har övat på våra sånger och det gav resultat i onsdagskväll då barnen var så strålande duktiga.

Tack för att vi får låna just era barn!

På veckans idrott fortsatte vi med friidrott och i torsdags lekte vi favoriten Spion och General. Efteråt blev det stort vattenkrig.

Vi har fått många nya kompisar i veckan och även tackat av ett gäng som åker tillbaka till det kalla Norden. “När det kommer nya barn på Sanuk blir man kompisar på 1 sekund” som en av våra 6-åringar uttryckte det och det stämmer verkligen. Det märks inte minst vid våra avtackningar då det är svårt att inte bli rörd och ödmjuk av barnens känslor inför avsked.

Vi avslutar veckan med springsaga, sång och julpyssel.

Förskola/ Förskoleklass

De olika aktiviteterna i vår adventskalender fortsätter att hålla oss sysselsatta både kognitivt och kreativt. Vi har lekt “Önska runt i ring” där man berättar vad man önskar sig i julklapp. Vi har också gjort egna julkransar som vi dekorerat med paljetter. En tom låda har fått barnen att använda sin fantasi extra mycket. Den har blivit bil, båt, flygplan, gömställe, hundsäng och säkert andra saker som vi inte vet om. Det har även lekts lekar som handlar om jul och att handla julklappar.

F-klassen har även bla klippt och klistrat fina siffertavlor och övat på bokstaven Ä.

År 1-3

Vi har arbetat med det första R:et i RAR, Respekt för andra. Vi har diskuterat hur vi respekterar varandras olikheter, hur man ger och får arbetsro, vad man gillar att göra t ex på rasterna. Som vanligt är de fantastiskt duktiga på att ta hand om nya elever. Denna veckan har det kommit en ny tjej i 1:an som direkt har smält in i denna fantastiska grupp!

Det har även räknats i matteböcker, tränats i multiplikationstabeller, skrivits berättelser och faktatexter om djur, tränats engelska med hjälp av bildkort, lästs om bronsåldern och julpysslats. Mitt i allt detta så drar vi veckans adventskalender. Då får vi avnjuta en gåta som någon elev har valt.

År 2-9

Vi har haft en intensiv vecka för att hinna lämna in alla uppgifter innan slutet på höstterminen, spännande och roligt med Luciafirandet och ledsamt då vi har tagit avsked av två väldigt omtyckta elever. En ljuspunkt är att vi har fått välkomna två nya istället!

Barnen har jobbat med kartor och befolkning (med många intressanta frågor om klimatförändringar, flyktingar och fattigdom i världen), och Frihetstiden i SO. I NO lär dem sig mer om vatten i olika former och atomer. Några elever fortsätter skriva sin spännande Fantasyroman och programmerar när de har jobbat klart!

I ämnet teknik bygger vissa elever en bro (en elev valde att bygga en bro som höjs och sänks medan en annan elev byggde en klaffbro).

Nästa vecka

Vi har idrott på tisdag.  Alla kommer till skolan i idrottskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Glöm inte en fylld vattenflaska, badkläder, handduk/sarong och gymnastikskor. Smörj in era barn på morgonen med solkräm.

Torsdagens storsamling blir extra lång nästa vecka, vi kommer att hålla på till 08.30-11.00 ca. Vi bjuder in er föräldrar till lite roliga aktiviteter och tävlingar eftersom vi har terminsslut. Klä er i träningskläder eller avslappnande kläder! Eleverna har med sig badkläder så vi kan ta ett dopp i poolen, är ni föräldrar sugna på ett dopp får ni gärna vara med.

Vi har en vanlig skoldag på fredag 08.30-12.00, lite städ och mys!

 

Pop kan mai, wan jan!

 

Önskar personalen på Sanuk