Skip to content

Veckobrev 50 – Hua Hin

Veckobrev 50 – Hua Hin

Vilka fantastiska barn vi har! Vilket luciaframträdande vi fick ta del av i tisdags. All träning som vi lagt ner gav verkligen resultat. En stor applåd till er barn!

Vädret var med oss i torsdags när vi hade idrott på stranden. Vi hade friidrott och gjorde längdhopp, 60 m, kula och kast med liten boll. Efter det spelade vi kinesisk fotboll. Vi höll på i 90 minuter och barnen kämpade och gjorde sitt bästa hela tiden. Därefter åkte vi tillbaka till skolan och badade i poolen. Ett härligt idrottspass!

På morgonsamlingarna har vi lekt mördare & detektiv samt vända matten. Den sista leken ledde till mycket diskussioner om hur man samarbetar och lyssnar på varandra. Vi har också haft massage och spelat bingo på thai.

Som vanligt har vi tittat på lilla aktuellt skola och diskuterat nyheterna och vad som sker i världen.

F-3

Den här veckan har vi lärt oss en massa om månen, solsystemets åtta planeter och varför vi har årstider i Sverige. Vi avslutade vårt rymdtema med en Kahoot. Mycket uppskattat av barnen.

Vi har haft engelska och gjort collage över ”I like”. Vi klippte ut bilder från veckotidningar och skrev vad våra favoritsaker heter på engelska. På svenskan har vi haft genomgång på adjektiv och de stora barnen har fortsatt skriva på sina julsagor. I matematiken har vi arbetat med längd och barnen har fått hitta saker som är 1m långa och 0.5m långa med hjälp av ett snöre. Vi har också arbetat med 4-rutan i grupper. Spännande att alla grupper valde att arbeta med räknesätten multiplikation och division.

4-7

Nu har vi avslutat sista hela veckan innan det nya året har börjat. Vi har blivit flera i gruppen och välkomnar Nelly till oss.

Med flitens lampa har eleverna jobbat på och det märks nu att de har förstått hur skönt det känns att bli klar med sin veckoplanering. För fokuset har varit extremt bra denna vecka.

Det har varit prov på stormaktstiden, resereportage som har skrivits och mängder av mattetal som har räknats, julkorsord som har knepat och knåpats med och sist men inte minst engelska glosor och text som har pluggats in.

 

Övrigt

På torsdag den 22/12 är det julavslutning. Vi kommer inte ha någon idrott den här dagen då det kommer att vara julpyssel istället. Ni föräldrar är välkomna kl. 12.30. Det kommer att vara avtackningar, redovisningar, dans kring granen, tipspromenad samt glass till barnen.

Ha en skön helg!

Pedagogerna på Sanuk