Skip to content

Veckobrev 50 – Hua Hin

Veckobrev 50 – Hua Hin

Denna vecka har vi övat massor  inför luciauppträdandet. Alla barn och elever sjunger så fint och klart så vi vet att det kommer att bli en stämningsfull kväll och ett vackert luciatåg.

På idrotten hade vi alla F-8 gemensamt yogapass ute på gräsmattan.

Vi har fortsatt med Thaikurs 1 och har jobbat med siffror, färger, fraser och veckodagar. Snart kan alla elever kommunicera på thailändska 🙂

Vi har även tackat av en elev och önskar honom lycka till och en trevlig resa hem till Sverige.

Nästa vecka är det ingen storsamling på torsdagen. Det är istället julavslutning fredag den 18 december kl 8.30 då alla föräldrar är inbjudna att delta.

I svenskan har F-1 jobbat med bokstaven Nn och gjort nyckelpigor av trolldeg.

Förskoleklass – förskola och barnklubb

På förmiddagarna har det varit mycket rörelse/idrott, för vad sägs om Yoga, bad och simtagsträning, fotbollsmatcher med de äldre eleverna, och rörelsesånger!? Det kan inte vara mycket spring i benen kvar när barnen kommer hem…  😉

Fri lek finns självklart med varje dag och att få göra gegga i sandlådan är riktigt roligt och gör barnen väldigt kreativa, för hur kan de hindra att vattnet inte försvinner ner i sanden när de vill göra en pool och vallgravar? Jo antingen gräver man ner en hink i sanden eller ännu bättre, gräver ner en bit av vattenslangen. Då blir det till och med en fors.

Vissa dagar har vi en längre sångstund/ musik och då väljer vi ofta sånger från sångkort. Sångkorten läggs upp och ner och alla korten har inte någon bild på sig så man vet inte vilken sång man väljer…. det blir allt lite spännande!

Veckans bokstav är N och fina nyckelpigor har börjat tillverkats av saltdeg.

Förskoleklassbarnen jobbar nu med “fonem” de enskilda språkljuden. Vi har börjat ljudat och lyssnat efter det första ljudet vi hör i ett ord.

I matematiken är det mäta och jämföra som gäller, hög-låg och lång-kort.

Åk 2-3

Har jobbat med ordklasser och skrivit massor. I matten har alla jobbat på med de fyra räknesätten addition, subtraktion, multiplikation och division.

I SO har några arbetat med religionen kristendomen och om tidsepoken bronsåldern och i NO har vi fortsatt med rymden men också arbetat med kroppen och fakta om djur.

Åk 4-8

Så här i slutet av terminen duggar prov och inlämningsuppgifter tätt, både i Sverige och i Thailand. Det var en djupt fokuserad grupp som slog sig ner vid sina platser i torsdags förmiddag för att möta sina utmaningar. Det skrevs om allt från matematikens irrvägar i geometri och det knepiga positionssystemet, till övertygande insändare, att skriva brev på spanska eller utveckla kristendomens historia. Mycket bra kämpat alla!

Och vi har haft annat för oss också! Bjudit upp föräldrarna till dans på storsamlingen, spelat fotboll på rasterna så svetten lackat, ätit den spännande cashewnötsfrukten och hängt med kompisarna! Vilket härligt gäng vi har!

 

Väl mött och trevlig helg!

 Önskar personalen på Sanuk!