Skip to content

Veckobrev 5 – Koh Lanta

Veckobrev 5 – Koh Lanta

På torsdagens storsamling framförde vår fantastiska Sanukkör den låt som de uppträdde med på allsången förra veckan – En värld full av liv, och inte ett öga var torrt. Vilka elever vi har! Så duktiga! Storsamlingen fortsatte sedan med speed dating. Vad härligt att se både vuxna och barn engagera sig i att lära känna nya människor.

Vi har haft thaitema under veckan och en nyhet denna vecka var att en del elever fick göra egna smycken. Det blev både armband, halsband och hundsmycken…

Kom ihåg att det är studiedag på fredag 12/2, nästa vecka och då är hela Sanuk stängd.

 Förskolan

Den här veckan har vi pratat mycket och förberett thaitemat butterflygarden. Vi har lärt oss vad fjäril heter på thai, svenska och engelska. På onsdagen går bilen till fjärilarna, spännande! På vägen tillbaka stannar vi hos elefanterna och matar dem med bananer.

 Förskoleklass

Den här veckan har vi lärt oss vad olika djur heter på thai. Vi har även besökt en gård, som visade oss olika slags djur och insekter och hur olika frukter växer. På vägen hem passade vi på att mata en elefantunge. Vi gjorde en tankekarta om elefanter. Vi har även skapat fina elefantkort.

 År 1-3

Vi har haft en bra vecka och som alltid så jobbar våra elever flitigt. Under veckan har vi bland annat hunnit med att arbeta med rymden, årstider, mattekluringar och diskuterat kring hur vi tror att en tandborste kommer att se ut i framtiden. På idrotten har en av grupperna hoppat långhopprep och efter lite träning klarade alla elever att hoppa in i bågen. Vilken lycka!

År 3-6

Oj, oj, oj vad det jobbas flitigt i våra grupper! Body parts, food, läsförståelse, skriva instruktioner, landskapen, vikt, längd och volym, multiplikationstabellerna, magnetism och olika skrivprojekt. Många av våra elever skriver även resedagbok och förbereder fina presentationer för sina klasskamrater hemma i Sverige.

 År 6-9

Thailändska hantverk och thailändsk musik är två intressanta och lite annorlunda ämnen som några elever i 6-9 gruppen har jobbat med den här veckan.  Förutom detta har vi jobbat med mer traditionella arbetsområden så som procent i matematik och massmedia och reklam i samhällskunskap. På idrotten har vi dansat foxtrot, buggat och haft ett svettigt tabatapass.

 Hoppas att ni får en fin helg önskar personalen på Sanuk