Skip to content

Veckobrev 5 – Huay Yang

Veckobrev 5 – Huay Yang

Oj så fort veckorna går! Värmen har kommit tillbaka och blåsten har avtagit. Tre nya barn har börjat och vi har också sagt adjö till sju elever.

Thaitema
Den här veckan har vi varit på besök på kokosnötsfabriken. Vi fick veta mer om hur de tar tillvara på hela koksnöten bl.a. att de använder fibrerna till fyllning i madrasser, soffor samt till djurfoder. Efter besöket åkte hela karavanen, flera föräldrar var med, vidare till en ananasodling. Sista stoppet var vid en risodling. I skolan tog vi sedan reda på mer fakta om kokospalmen.

Idrotten
På idrotten spelade vi brännboll med palmerna som avgränsning av planen. Det var första gången för flera av barnen som de provade på att spela brännboll. Förskolebarnen fortsatte med gruppstärkande rörelselekar.

Förskolan
På morgonsamlingen har vi gjort namnlekar och vi har vi sjungit olika rörelsesånger, samt övat rim och ramsor. Nu tränar vi varje dag på att räkna på thai. Detta gör vi på samlingen. Vi övar även på veckodagarna. Barnen har fått lära sig att varje dag har en egen färg. Maja, en av pedagogerna har armband i samma färg som dagen och barnen hjälper henne att hålla reda på rätt dag. Nästa torsdag har förskolan hand om storsamlingen. Förberedelserna är i full gång. I måndags kunde vi äntligen bada igen på eftermiddagen. Men några dagar har vi haft sandlek i skuggan.

Skolan
På samlingarna har vi uppmärksammat att det är Kinesiska nyåret nu på fredag. Vi fick höra vilka olika djur som finns representerade och vad som kännetecknar dem. På storsamlingen fick alla föräldrar ta del av detta också. Vi har pratat om RAR, respekt för andra, ansvar för dina handlingar, respekt för dig själv, som är ett återkommande tema i Sanuk. Vikten av att ge varandra ”uppåtpuffar” för att skapa god och positiv stämning.

OBS!
Fredag 7 februari är det studiedag. Skolan är stängd den dagen.

Trevlig helg!
Nina, Lalla, Mari, Cicki och Maja i Huay Yang.