Veckobrev 5 – Hua Hin

Vilken upplevelse det var att få ta del av munkarna som välsignade oss och skolan. Barnen var så duktiga och tyckte att det var intressant.

På samlingarna har vi dansat cowboydansen alla tillsammans, vi har haft massage och tränat extra på veckodagarna på thai.

På idrotten var det de äldre elevernas tur att ha yoga och de yngre eleverna lekte svanskull, saxen klipper och kinesiska muren.

F- åk 4

Veckans färg har varit see kiao, alltså grön. Bokstavslandet handlade om bokstäverna J och D.

Vi har pratat om atomer och molekyler samt gjort varsin vattenmolekyl. Barnen fick sedan visa hur molekylerna rör sig i de olika formerna fast, flytande och gas. Vi har kokat is, som smälte till vatten, som kokade så att det blev vattenånga. Vi har pratat om rent vatten och hur olika det ser ut i världen. Vidare diskuterade vad man själv kan göra för att minska på användandet av rent vatten. Vad händer när vi slänger skräp i naturen? Hur påverkar det vår jord och djuren som lever här? Vattentemat avslutades med en tipspromenad.

På engelskan har de yngre barnen arbetat med djur. Vi lekte djurleken där man skulle låta som ett djur och leta upp kompisen som hade samma djur. De äldre har tränat på veckodagarna och repeterat klockan.

Det arbetas med läsfixarna i svenskan och produceras faktatexter med hjälp av tankekartor.

Veckans GOTD var vasaloppet.

Åk 4-8

Mycket träning har det varit på multiplikationstabellerna den här veckan. Eleverna har tränat på olika sätt t ex genom olika varianter av multiplikationsspel.

Eleverna arbetar för fullt med sina egna planeringar och det är härligt att se eleverna utspridda i alla vrår när de arbetar, vissa enskilt och vissa i grupp.

Övrigt

Nästa vecka kommer vi att knyta batik på tisdagen. Vi vill att alla barn har med sig en vit tröja/linne/örngott som är tvättad. Det går alldeles utmärkt att ta med den redan på måndagen, då lägger vi det i barnens lådor. Ingen idrott på tisdagen eftersom det är thaitema istället.

 

Ha en skön långhelg!

Pedagogerna på Sanuk